Nu är turisterna här igen, om det tycker jag… - Bloggutmaning juni dag 17

Idag har jag inte så mycket att skriva om - det är lite för tomt i huvudet på ett sätt men fullproppat på ett annat....

Utmaningen är startad av Madeleine - där hittar du alla ämnen dag för dag, o anmäl dig gärna om du vill delta du också. Här hittar du hennes dag 17. I inlägget hittar ni länkar till alla andra som är med, hoppas att det blir ännu fler som hänger på denna utmaning, även om det var många redan i mars o april så är det alltid skoj med flera. Det är ju så intressant att se hur olika eller lika man tolkar varje utmaning.

Kanske även du känner för att vara med, alla dagar eller några av punkterna.

Nu bor jag på en ort där inte turister direkt samlas o tar över under sommarmånaderna - dom få turister som hamnar här o som man lägger märke till är bara trevligt att ha här. Men jag skulle kunna tänka mig hur det är att bo på en ort som turister dras till o där det inte är någon enstaka utan det är fler turister än bofasta under någon månad mitt på året - det kan nog vara delade känslor. Delvis är det ju bra för orten med turister som lägger ut sina pengar just där, som bor, äter, handlar .... men samtidigt kan det nog vara ganska så irriterande, en känsla som om någon invaderat ens hem.... det är inte skoj o man bara längtar tills man får det tillbaka.

Kan tänka mig att det också är stor skillnad om man bor på någon mindre ort som invaderas av turister - som Gotland, Gränna.... medan det inte märks eller är lika irriterande om man bor i en storstad som t ex Stockholm.

Själv ska jag försöka ta mig en dag o verkligen leka turist i vår stora stad - Stockholm. Tar det samtidigt som jag passar på att luncha med en kär vän. Sen har jag velat o ska förska göra det i sommar - åka denna Ocean bus - som tar en runtur i Stockholm både på gatorna o genom vattnet *ler* Sån där typiskt sak man gör o uppskattar när man är turist


Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229