Nouw - trassel o irritationen har blivit en följetong

Irritation..., Bloggen

Att det kan bli fel på teknik det vet vi alla, att det ibland behöver underhållas vet vi också. Och talar vi nu om Nouw, bloggportal för så otroligt många bloggare så blir ialla fall jag förvånad över hur detta sköts uruselt dåligt från deras sida.Varför - ja det kan man undra, det finns ju bara ett enda svar på det "inkompetent personal"


Att allt dom har med datorer, internet osv att göra måste uppdaterat, underhållas osv vet alla - hur många gånger har man inte fått avstå från att göra det man tänk göra för att det för en stund är helt avstängt - men sålänge man vet om det så tar man det. Alla vill vi ju att det ska fungera o vara bra, bli bättre till o med.

Det gäller bara att gå ut i tid med när.... o ha information om det för dom som ev. hittar till sidan.

Men helt klart så klarar inte den personal som Nouw anställt av att informera eller ta beslut om att det kanske behövs stängas ner en stund för underhåll o uppdateringar. Vilket säkert skulle eliminera att det blir som det är nu, sidan strular dag ut o dag in...


Visst kan det även med regelbundet underhåll och uppdateringar bli fel på sidan


Att saker går sönder av någon anledning är också något alla är medvetna om kan ske - men även där kan det behöva stängas ner för att leta upp felet o fixa till det .... så gör det då så att det blir ordning. Att sidan strular dag ut o dag in gör ingen glad.... snarare tvärt om o bloggare flyr protalen, flera har lämnat o ännu fler funderar på att...


Men reklamen fungerar!


Ja lustigt nog så är det strul med att ladda upp sidor, ens bilder, om det går så går det jäkligt långsamt o är segare än kola. Men reklamen poppar väldigt ofta ändå snällt upp utan problem....

Just det här var en liten diskusson i kommentarerna på en av bloggara här - o det som sas var att klart att reklamen fungerar, den får dom ju betalt för... - stämmer det är en inkomstkälla helt klart.

MEN det är ändå helt beroende av medlemmar, av bloggare.

Först o främst är också premiummedlemmar en lite inkomstkälla.... o det här är ändå stället jag vet där man betalar något som reklam fortfarande syns ....

Reklam intäkter är helt beroende på antalet bloggare o besökare - så om Nouw förlorar bloggare, försvinner även läsare - vilket gör att siffror som är fina idag o som visas upp för företag så att dom ska vilja ha o betala för reklam här, dom siffrorna blir lägre o lägre o då kommer även reklamen försvinna...

Portalen får ett dåligt rykte - det går fort o är så svårt att få bort sen. Om bloggare flyr o av anledningen att sidan inte fungerar, att dom inte fixar till felen snabbt nog, att dom inte informerar... det är en jäkligt dålig sak att förlora bloggare på.


Informera - svara


Ja här brister dom ju otroligt, för det finns ingen direkt information, mer än att det kom ett mail om att det var driftstörningar för några dagar sedan. Men varför inte sända ut flera mail, berätta vad som görs, vad som kommer göras... så att alla märker av att det faktiskt jobbas på där bakom kulissen o att dom är måna om sina bloggare o därför hela tiden lämnar information om vad som sker.

Svara på bloggares mail med frågor om det som sker.

Jag har faktiskt inte ens mailat själv, efter att ha läst på så många ställen att man ändå inte får något svar så känns det onödigt att lägga ner energi på den biten. Gör man det o sen inte får svar ökar irritationen något enormt.

Om dom ska ta in extra personal som svarar på mail så gör det då... för folk behöver få svar.


Byta portal?


Nja, jag har ingen större lust, det var inte så jätte längesedan jag böt o kom hit. Men om detta strul fortsätter så visst, då får jag ta mig en funderare på om det är dags att byta - igen!
Man blir kort o gott tvingad dit ...

Jag hoppas ju att Nouw ska ta tag i detta o göra så att alla blir mer nöjda o glada - o att felen fixas till.

Eller dom kanske vill bli av med bloggarna, men svårt att lägga ner en sida som är så stor... men försvinner många bloggare så.... bara en liten tanke som vaknade


Hur ska Nouw göra bloggarna nöjda igen?

Enkelt - jätte enkelt

  • Börja informera mer öppet o regelbundet fram tills dess detta verkligen är fixat - inte hjälpigt fixat utan 100% ordnat så att sidan fungerar korrekt i alla funktioner.
  • Svara på bloggarnas mail, gör inte medlemmarna mer irriterade, så att det blir en massflykt från portalen, det är sånt som är svårt att ta igen. Bloggare är inte isolerade inivider bakom en skärm idag - nej bloggare är sociala, blir vänner, stöttar varandra o framför allt - samtalar med varandra o är en stark grupp som följer varandra.
  • Kompensera, det är ett måste att dom börjar gå ut med o berättar att dom kommer kompensera o hur. Sånt gör alltid människor lite lugnare - för ett tag ialla fall.
    Att betala för en tjänst o som sen inte fungerar... det ger bara mer irritation.
  • Fixa problemen - se till att sidan fungerar.... även om det innebär att sidan måste stängas ner någon timme - se bara till att informera om när innan. Så inte folk sitter på sidan o försöker blogga just då, så att material försvinner.


Ett sätt som aldrig har fungerar o aldrig kommer fungera....

Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer

Nouw
Nouw ,
Hej, vi ber om uräskt för allt strul den senaste veckan - vårt mål är att ha den allra bästa bloggportalen. Det har vi inte lyckats med de senaste dagarna kan man lugnt säga.

Problemet ligger hos vår underleverantör och vi har försökt göra diverse workarounds för att lindra problemet. I lördags kväll lyckades den manvövern och sajten gick att anända någorlunda bra.

Vi tar till oss det med information kring driftstatus och kommer införa en sådn sida inom kort.

Vi kommer också kompensera alla som har premium - mer om detta när problemet är löst.

Vår leverantör har identifierat en möjlig orsak till problemet och den är i princip åtgärdad nu. Det kan dock ta ptskilliga timmar innan vi vet om det fungera. I morgon kommer vi med en uppdatering kring detta.

Till sist vill vi tacka för det tålamod alla bloggare visat de senaste dagarna. Utan er vore vi inget!

Hälsningar

Teamet bakom Nouw
nouw.com/nouw