Nationaldag o studenternas dag – bättre sent än aldrig

Vardagligt småprat

Jag har haft ett par dagar nu som visst varit jobbiga i form av mycket jobb, många måsten som ska hinnas med… men det har ändå varit bra dagar, jag mår faktiskt ganska bra… lite sådär som Molly sjunger: ”Så mår jag ganska, mår jag väldigt bra” – och det är en härlig känsla att ha – för jag har verkligen varit låg ett tag, letat anledningen till livet…

Men jag har även hunnit med att delvis jobba med det som ger massor av energi – ja lite som tog energi också. Jag har varit ledig o gjort absolut inget alls… det var enormt längesedan det erkänner jag. Men jag behövde det.

Jag tänkte mig att vara ledig flera dagar så jag gav faktiskt bort mitt pass på vår studentdag här på orten – det är mycket att göra, hektiskt o det kunde vara skönt att slippa. Sen skulle jag ju passa dotterns hundar när dom var borta på kryssning. Men tyvärr så gick inte den planeringen sådär jätte bra… det blev till att gå in o jobba ändå – men i växeln – studentkvällen/natten… o som vanligt så är det ett otroligt tryck o massor att göra.


För första gången blev jag också riktigt lack på kollegor o fräste – vilket jag verkligen inte gör… men tydligen så var det inte ”fel” för jag vet hur mina kollegor kan reagera om växeln fräser o säger ifrån – det är mindre poppis…. Men dom jag fräste till visste tydligen att jag hade rätt – för jag fick glass o choklad *ler*…. Kallas väl muta eller hur.Nu är jag sån så det rinner av mig snabbare än det kommer.

Men det var en kul natt, även om den tar massor av energi från oss alla som jobbar då…Så dagen efter var det då Nationaldagen o jag var ledig – gjorde absolut inget mer än korta promenader med hundarna, det var för varmt för något annat… bara att sitta ute i trädgården – njuta av tystnaden, ja förutom fågelkvitter. Trädgården är så härligt uppväxt o massor av träd o buskar som ger skydd från insyn. Satt i skuggan o läste o läste…. La ifrån mig mobilen inomhus så jag var helt fri från alla måsten *ler*.

Det finns en liten väderkvarn på tomten, o jag låg där o bara väntade på att vinden som susade i trädtopparna o gjorde att om vajade ordentligt skulle komma ner på marknivå o sätta igång vingarna … men det var bara några små små ynka pustar som hittade ner *ler*


Unghästar som lekte i hagen bredvid som underhöll mig när den ena försökte få igång den andra - gräs under fötterna, blå himmel o sol, en lätt lunch o en ny upptäckt – Cola Peach, den var otroligt jätte god. Redan här var dagen perfekt….
Sen lite efter lunch fick jag besök…. En väldigt trevlig överraskning, när en viss person rullade in på 2 hjul. Och att sitta ostört o få prata o bara vara tillsammans var nog det absolut bästa på hela dagen *ler*- NU VAR dagen mer än perfekt.


Ja det var helt klart den absolut bästa nationaldagen jag firat någonsin *ler* - att sen hitta ett stort fint träd med massor av rosa blommor på baksidan – det var bonus. Jag har ingen som helst aning vad det är för träd – men det finns säkert någon som vet o kan berätta *ler* - men jag älskar det, hade ett ”eget” träd planterat där vi bodde när jag vet liten… o jag har alltid älskat just dessa små blommor. Och det är synd att jag inte kan ha ett på min balkong – men jag tror inte att den skulle trivas i en kruka.Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer