När jag vann en diskussion… - Bloggutmaning dag 24

Igår skedde något som gjorde mig ledsen... tänkte att den som gjorde mig ledsen skulle försöka "rätta till" - det är vad jag gör i samma situation. Vi pratade till o med om vad som kunde göras.... men....

Utmaningen är startad av Madeleine - där hittar du alla ämnen dag för dag, o anmäl dig gärna om du vill delta du också. Här hittar du hennes dag 23 . I inlägget hittar ni länkar till alla andra som är med, hoppas att det blir ännu fler som hänger på denna utmaning, även om det var många redan i mars - juli så är det alltid skoj med flera. Det är ju så intressant att se hur olika eller lika man tolkar varje utmaning.

Kanske även du känner för att vara med, alla dagar eller några av punkterna.

På dagens utmaning blir min direkta reaktion

Diskuterar man för att vinna???

Jag trodde att man diskuterade för att framföra sina åsikter, få höra någon annans åsikt - jämföra, kompromissa - man samtalar. Men det är absolut ingen "tävling" där den ena vinner o den andra förlorar.

Visst ibland kommer diskussionen vara så att den ena talar om vad som är rätt eller fel och varför - men den andra ska få framföra varför den har agerat som den gjorde - men det är fortfarande inte att någon vunnit eller någon har förlorat. Man pratar om en sak utifrån olika vinklar o försöker förstå varandra varför den andra tänker, tycker olika - o visst ibland kan man ha en bra diskussion som visar andra vinklar av saken o det gör att man ändrar sin uppfattning.

Men fortfarande så har inte den andra vunnit... ialla fall inte så som jag tänker på att ha en diskussion.


Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Klok du är, jag fastnade i tanken ”vunnit ”nouw.com/stenhagenbettan
itismadeby
itismadeby,
Tack - har mina små ljusa ögonblick då o då 😊nouw.com/itismadeby
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229