När jag mötte glädje.... Bloggutmaning dag 10

Vardagligt småprat, Listor o Utmaningar

Söndag, lite kallt, sol o jag har vaknat efter att jobbat natten, vaknade till med ett ryck helt övertygad att jag försovit mig - men tack o lov var bara kl 9, jag ska iväg nu kl 10... vill inte missa så pustade ut. Glädje dagens ämne, det är en utmaning jag gillar, det är så man ska må o känna det mesta av tiden... visst utan lite av motsatsen tror jag inte vi heller kommer uppskatta gläjen på samma sätt, Livet är en berg- o dalbana.

Utmaningen är startad av Madeleine , här är hennes 8:e dag o i inlägget hittar ni länkar till alla andra som är med – kanske även du känner för att vara med, alla dagar eller några av punkterna.


”Den enda sanna glädjen är skadeglädjen” är ett av dom få ordspråk som jag faktiskt inte gillar. Ofta gillar jag ordspråk o citat, för det är få ord som säger så mycket o är så sanna. Men som sagt just detta … näää.

Visst är det så att många blir glada om något går dåligt för någon som inte gillar, att skadeglädjen ger en ganska så stark känsla som säkert kan tas för att vara den sanna glädjen. Så visst jag erkänner att det kan kännas jäkligt bra när någon ”får igen” när livets karma slår till. Men jag vet också hur äkta sann glädje känns o det går inte att jämföra med skadeglädjen.
Går tillbaka till tiden med min son – igen, blir mycket sånt märker jag, antar att jag är i någon fas av bearbetning av det – igen, det kommer o går, bara hänga på o ta mig igenom.

Det tillfälle jag tänker på var en gång när han helt själv lyfte upp sitt huvud, låg på mage i sängen o lyfte upp det sådär som bebisar gör – lite osäkert, svajigt men ändå med stor glädje att se världen i ett annat perspektiv.
Min son hade kramper, han kunde aldrig stå själv, eller sitta eller ens vända sig från mage till rygg eller tvärt om. Han behövde hjälp med allt. Men den djupa glädjen jag kände när jag för första gången såg honom lyfta sitt huvud så – gör det själv, det är en känsla jag aldrig kommer att glömma, det var speciellt.

Sen finns det ju andra gånger som jag nu sitter o småler åt, när jag mött glädjen o det har givit mig härliga minnen som värmer o ger det där spontana leendet på min läppar.
Tur att livet bjuder på så många sådana tillfällen, små som stora, gäller att njuta av dom både är det sker o när man minns.Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer

Så vackert minne från när du mötte glädjen. Kan jag inte ens föreställa mig den känlsan du beskriver här, det måste känts som ett så stort steg i hans utveckling. 😊
www.saramadeleine.se
itismadeby
itismadeby,
Ja det var en speciell känsla som måste upplevas 😊
nouw.com/itismadeby
by_anniess
by_anniess,
Kul att läsa din bloggutmaning 😊
Sv: Du kommer tillbaka till det ska du se<3
Gillar med vinter men nu är ja less på den och all snö 😉 *leer*

Kramar!
nouw.com/by_anniess