Mumintrollen är något som jag… - Bloggutmaning dag 28

Det var skönt med lite ledighet o göra absolut inget alls... även om jag hade velat komma iväg lite .... men får ta det vid nästa ledighet ;)

Utmaningen är startad av Madeleine - där hittar du alla ämnen dag för dag, o anmäl dig gärna om du vill delta du också. Här hittar du hennes dag 27 I inlägget hittar ni länkar till alla andra som är med, hoppas att det blir ännu fler som hänger på denna utmaning, även om det var många redan i mars - juli så är det alltid skoj med flera. Det är ju så intressant att se hur olika eller lika man tolkar varje utmaning.

Kanske även du känner för att vara med, alla dagar eller några av punkterna.

Mumintrollen, så otroligt söta på ett sätt, men lite sorgsna på ett annat. Jag gillar dom, men har aldrig läst en bok o har sparar heller inte på muggar, tallrikar osv.

Men sett dom på tv, speciellt det år den var adventskalender, 1973, Jul i Mumindalen.

Sen så undrar jag ibland om det är barnprogram eller mer för vuxna, jag tycker det kan vara just lite sorgset eller melankoliska.... men det är väl som med många serier att det sägs vara barnprogram, det är tecknat eller om barn, o man kan titta på det som barnprogram, men om man lyssnar på vad som sägs så finns det ett djup o ett allvar som är allt annat än för barn utan helt klart för vuxna.

Jag samlar som sagt inte på muminsaker - jag har varit på gång vid några enstaka tillfällen att köpa mig en tallrik eller en mugg - men avstått för varför, vad ska jag ha den till. Det jag har är små skedar, som har mumin love på skaftet o när jag ramlar över en bricka med just samma motiv så kan jag nog inte avstå från att köpa den.

Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Muggarna har blivit ofantligt populära nouw.com/stenhagenbettan
itismadeby
itismadeby,
Ja o dom är söta.... men inte direkt något man serverar i - kanske *ler*nouw.com/itismadeby
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229