Mitt recept på något gott till sommaren… (enkel vaniljsås)- Bloggutmaning juni dag 16

Listor o Utmaningar

Oj det har varit mer än mycket att göra i natt... så timmarna bara försvann *poff* borta o det har varit så skönt. Trevliga människor kan jag sammanfatta det ialla fall.

Utmaningen är startad av Madeleine - där hittar du alla ämnen dag för dag, o anmäl dig gärna om du vill delta du också. Här hittar du hennes dag 16. I inlägget hittar ni länkar till alla andra som är med, hoppas att det blir ännu fler som hänger på denna utmaning, även om det var många redan i mars o april så är det alltid skoj med flera. Det är ju så intressant att se hur olika eller lika man tolkar varje utmaning.

Kanske även du känner för att vara med, alla dagar eller några av punkterna.


Ett recept något som är lite speciellt för sommaren - oj det är svårt det finns ju såååå många härliga saker som jag skulle kunna välja - men det får bli ett enkelt recept för enkla recept är så bra under sommaren då man inte vill stå inne vid spisen eller så är man inte hemma utan i en stuga eller husvagn osv o då vill man kunna göra goda saker på ett enkelt sätt...

Det jag tar upp är en hemmagjord väldigt enkel vaniljsås. En vaniljsås kan man använda till så mycket - som till olika pajer, eller bara till bär. Man kan göra den så lös eller fast man vill, det som passar till just det man ska göra just nu...

Hemmagjord vaniljsås

Ingredienser:

  • 2 dl mjölk
  • 1-2 msk vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 msk strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker (kan ersättas med 1/4-1/2 tsk äkta vaniljpulver)

Gör så här:

Vispa samman ägg och mjölk i en kastrull och tillsätt därefter socker och vetemjöl under vispning, men vänta med vaniljsockret.

Låt såsen sjuda upp under ständig vispning för att undvika klumpar.

När såsen har svalnat tillsätts vaniljsockret eller vaniljpulvret.

Det går bra att späda såsen med lite mjölk eller grädde om den fått för tjock konsistens.


Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer