Min Påsk

Ja det får bli lite sent jag skriver om min påsk, men det sägs vara bättre sent än aldrig.

Jag har jobbat hela påsken, men det har varit roligare än om jag varit ledig o ensam hemma. Sista delen jobbade jag som vanligt, med mina underbara kollegor på "vanliga" jobbet. Måste säga att det måste ändå vara något jag gjort bra som har så här härliga kollegor, man kan inte få bättre… Men det är därför jag också gärna ställer upp o hjälper till när det behövs o jag kan. Nu har det varit lite mycket just under o direkt efter påsken, plus att jag inte varit helt kry – det är som det är o det bästa med det är att man vet att det alltid blir bättre – man blir frisk både från maginfluensa o feber. *ler*


En härlig känsla att köra en tidig morgon o solen går upp, morgondimman ligger överallt i väntan på o lovar en underbar dag.

Men så har jag ju även hämtat en massa energi i det jag gör lite extra då o då sen i somras – ja det är att jobba men det är så kul, det gör mig så glad, det är samma sak där – dom jag jobbar med är så underbara människor – det är en ren energikick att jobba med dom.

Att koordinera bussar vid tågavstängning för underhåll/byggnad av spår. I år var det en fin påsk, men underbart väder – massor av sol sol så det var till att smörja in mig i solskydd o ja jag blir ändå röd som en kräfta – men jag bränner mig ialla fall inte. Så det gör inte ont, även om det ser JÄTTE rött ut. Det vore trevligt om jag kunde bli brun ialla fall lite brun efter att ha varit röd… men jag är antigen vit eller röd.

Underbara dagar - blå himmel värmande sol


Passagerarna som åker är i det stora hela jätte trevliga, lyssnar o är hjälpsamma att få allt att flyta på så bra om möjligt… men det är klart att stötta på några 1000 personer på någon dag som strömmar igenom – det finns alltid någon som är missnöjd med hur saker sköts… ja som start är att det ens är en avstängning o att dom måste åka buss. Eller gnäller på saker som ingen kan förutse eller göra något åt… som att bussarna har lite längre åkt tid mellan Stockholm o Bålsta, för att det skett en olycka o det är mer eller mindre stopp i trafiken under en längre tid. Sånt går inte att varken förutse eller planera för.


I väntar mellan avgångarna...


Och denna påsk var det sjukt många som åkte… för varje dag sa vi att nu är det nog lugnt alla åkte ju igår…. Varje dag fick vi inse att vi hade fel…. Varje dag var det ett trollande med knäna – men det fungerade o alla kom iväg på tid eller straxt efter men inom tid som gjorde att tiden dom var framme fortfarande hölls.

Skoj är när det är lite smått kaos det ramlar ner mer än dubbelt så många passagerare som SJ räknat med, planerat för o beställt bussar för – så många att inte ens extra bussarna räcker… Ändå lyckas vi få till det… Jag hade ändå det ganska lugnt *ler* L (en kollega o vän, han som dragit med mig på detta med bussarna) hade mycket värre när han koordinerade.
Och passagerarna klappar en på axeln o säger glatt ”vilken koll ni har, vilken organisation, helt otroligt, det här gör ni bra” Det värmer mycket.

Jag ser redan fram emot nästa gång o nästa – för det ger mig så mycket att göra detta o träffa alla busschaufförer som jag gillar så mycket – se samarbetet mellan alla oavsett vilket bolag dom kör för (Björk, Let´s Go, Katrineholm, Kolmården, Nordling, Axelsson, Ekman m.fl.), här är alla ”EN” o alla vill samma sak o hjälper till för att det ska flyta fram på bästa sätt. Även om det var flera jag saknade denna gång, hoppas att träffa dom nästa gång istället *ler*


Kvällsväntan på nästa tåg....


Har lärt mig en ny sak om mig själv i dessa jobb – fast egentligen så borde jag redan veta om det efter mina år på Arlanda. Och trots att jag inte ens tycker om utmaningar, att jag inte känner att jag klara av dom, jag är inte tillräckligt ”bra” för att fixa utmaningar – så gör jag det, jag till o med tycker om det, trivs när jag behöver tänka, planera, chansa lite, ta snabba beslut, när det är lite kaos att lösa.... känns lite lustigt att se att något jag undvek, inte trodde jag klarade av faktiskt är situationer jag gillar.


Härlig stor fin fullmåne lös upp påsknätterna

Det gäller verkligen att se allt som är bra som ger det där lilla extra i livet…. Det behövs när det finns andra saker som istället tar energi, ger oro….Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer

by_anniess
by_anniess,
Kul att du trivs så bra med ditt jobb och kollegor, roligt att höra! 😊 Ja ofta växer man ju av utmaningar, så bra gjort.<3
Är lite som du där, både gillar och inte gillar utmaningar 😉

Ha en fin fredag!

Kramar
nouw.com/by_anniess
itismadeby
itismadeby,
Ja jag har verkligen haft tur 😊 Ja man gör ju det, växer, får bättre både självkänsla o självförtroende . Ha en fin helg Kramr
nouw.com/itismadeby