Min favoriträtt är… - Bloggutmaning dag 9

Inte en lika jobbig natt - men inte långt ifrån.... även inatt fick jag ringa o väcka en av cheferna, det ramlande in mer jobb än vi kunde klara av.... i o för sig den jag ringde ut igår fick hjälpa till 23-4.... men den andra som jag ringde i morse fick sova fram till kl 4 :)
Det är faktiskt en rolig del av jobbet *ler* att få ringa o väcka just dom ...
(Småskrattar - undrar varför jag tycker så...)

Utmaningen är startad av Madeleine - här hittar du alla ämnen dag för dag och hennes 9e dag hittar ni här, i inlägget hittar ni länkar till alla andra som är med, hoppas att det blir ännu fler som hänger på denna utmaning, även om det var många redan i mars. Det är ju så skoj att se hur olika eller lika alla tolkar varje utmaning. Kanske även du känner för att vara med, alla dagar eller några av punkterna.


Jag har många rätter jag har som favoriter – det är svårt att välja en – så jag tar den som var min favorit rätt när jag var liten, som håller än idag, den är enkel att göra o jag gör den fortfarande på exakt samma sätt som min mamma gjorde den, och jag tycker fortfarande att det är smarrigt som attans.

Det är köttfärssås o spagetti

Hackar gul lök – hur mycket beror lite på hur mycket köttfärs jag använder…
lägger löken i stekpannan o i med köttfärs
kryddar med salt o peppar eller lite grillkrydda.
När köttet är genomstekt häller jag på mjölk – så mycket jag vill ha
sen blandar jag i ketchup tills jag är nöjd – ofta tar jag lite mindre än vad jag själv vill ha, alla gillar det inte o då kan man lätt själv ja mer ketchup på när det ligger på tallriken.





Här är en variant av köttfärssås o spagetti , som jag hittade på Jennys matblogg - en variant som jag känner att jag bara måste prova, det ser super smarrigt ut.

Det här behöver du:
1 kilo blandfärs
1 finhackad gul lök
2 st pressade vitlöksklyftor
2 finrivna morötter
1/2- 3/4 dl chilisås
2 msk tomatpure
1 dl vatten
2 msk oxfond
salt + peppar
1 nypa socker
1 tsk torkad oregano

Gör så här:
Hetta upp en gryta / panna med olja och fräs finrivna morötter, hackad lök, och vitlök glansigt. Vänd ner färsen och bryn den klar, mät upp vatten,fond, tomatpure, chilisås och låt detta sjuda upp. Låt puttra på svag värme gärna en bra stund under lock, tillsätt ev mer vätska om det kokar bort. Ev. om man vill kan man runda av köttfärsåsen med 1/2 dl grädde. Smaka tillsist av med salt, peppar , socker och oregano,

Servera med bandspagetti , ruccola, oliver och smulad fetaost.



Lita på bloggar som deltar:

Paula

Elisa
Ivars bilder
Karolina
Fröken Rödlök
Jenzel
Kraka
Mirre
Hannafialotta
BP-computerart
Znogges



Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer

Orsakulla mamma vid 20 specialpedagog & doula
Det är onekligen en god rätt 😃. Jag älskar också den rätten, och ska prova ditt recept 😃www.saramadeleine.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229