Mer snö och tankar om snöröjning

Vardagligt småprat

Jag har absolut inget emot vinter o snö, snarare tvärt om. Det är en av våra årstider, det är fint med snö. Men detta med snöröjning, jag förstår inte att det ska vara så fruktansvärt svårt att göra det på ett bra sätt. Titta här på det man plogat upp ...
Man skulle kunna tro att det har kommit ner massor o massor av snö, att det skulle vara minst knähögt med snö om man går ut där det är snödjupet som visar hur mycket snö det kommit ner.

Just det här med budget till snöröjning förstår jag är svårt. Man vet aldrig när bidgeten görs hur vintern kommer att se ut. Vad jag förstått - men det här är en av sakerna jag ska ta o leta upp mer fakta om - så är just detta med budget något som ska gälla år från år , används inte pengarna så är dom "poff" borta - ja för kommande vintrar.

Varför inte bara enkelt göra så att just pengar för snöröjning sparas, om det är en dålig vinter o inte alla pengar används upp så ligger dom ändå kvar - inte då att man nästa år får budgetera o räkna med pengar som finns sparade. Utan dom ska ligga där ifall att det blir mer extremt så att det kostar bra mycket mer än vad man från början trott. Sen när den här potten överstiger en viss summa så tar man det överskottet till att lägga på vägar - laga skador som blivit efter vintrarna av olika slag.
Inget genomtänkt, det är mest funderingar - man måste ha mer fakta om hur det är, vad som gäller osv för att kunna komma med ett fulländat förslag för hur det skulle kunna fungera på ett bättre sätt.

Ja på vissa ställen gäller det att ta med spaden ut, annars får man inte ut sin bil från parkeringen.
Nej, ingen av dom är min "Ruben", tack o lov *ler*. Avundas dom inte.Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer

elinelmersson
elinelmersson,
Hoppas du får en fin dag!! Kram
nouw.com/elinelmersson
itismadeby
itismadeby,
jag kommer sova bort mesta delen *ler* - hoppas detsamma till dig. Kram
nouw.com/itismadeby