Månadens parfymprover (maj) - Sniph

Så har då dofterna från Sniph för maj månad ramlat in genom brevinkastet. Jag som älskar dofter tycker att det är lika spännande varje gång att få uppleva någon ny doft - men vet ju inte kan ju bli en ny favorit.

Denna månad blev jag överraskad, det låg inte två utan tre doftprover i påsen, med ett litet brev om att dom gillar att ge överraskningar o på detta sätt ge ett tillfälle att prova en doft från någon av dom andra kollektionerna dom har. Jätte skoj, en ny doft att prova.

I min värld, men jag kanske tänker fel - är att man då får väldigt olika dofter att känna av, lite olika baser, för att det verkligen ska vara olika.
Om man nu inte har ett specifikt tema o man vill att folk ska välja vilken som är deras favoritblandning/doft med samma bas. Men det är ju inte det Sniph gör eller ber sina prenumeranter om, utan just deras idé är ju att ge ett tillfälle att prova OLIKA dofter.

Vissa gillar jag andra inte, det fina med att få prover stora nog att kunna prova mer än en gång... Men jag har lite svårt för olika citrus-dofter i parfymer, jag gillar inte dofterna när jag känner på dom från flaskan så jag har aldrig känt att jag ens vill prova någon doft som har citrusinslag i sin doft

Självklart så av någon anledning är alla tre denna månad med citrus, grapefrukt - även yuzu är en östasiatisk citrusfrukt som påminner något om grapefrukt. Så denna månad hoppade jag inte lika mycket av glädje efter att ha luktat på dom som när jag fick brevet o såg att det var tre nya att prova.

En av dom har inte samma starka citrus-doft som slår igenom när man direkt doftar på den, den doftar mer babypuder på något sätt... men det är den jag gillade bäst när jag direkt doftade på dom alla tre.. Det som förvånar mig med beskrivningen av just den doften, No. 17, är att förutom grapefrukt är dofterna i - solkräm o vattenstänk. Bara en liten fundering, HUR doftar vattenstänk? Och det finns ju mängder av olika dofter på solkräm, det jag först tänker på är Hawaiian tropic - o den luktar kokos... det är inte heller i närheten av babypuder...

Men nu har jag dom o vitsen är att prova så jag kommer prova att använda dom alla en dag för att se hur jag känner att ha dom på en dag. Känna doften på mig, med min egna doft. Och ofta ändrar sig doften när den får vara på huden ett tag - o det blir spännande att se om jag ändrar uppfattning om citrusbaser i parfym o kanske till o med gillar någon av dom.Dofterna var:
Trending Now
- Les Bains Guerbois/1900 L´Heure De Proust EdP

1900 L’Heure de Proust handlar om den framgångsrika franska författaren med samma namn, och en ångande, fruktig te-sensation. Perfekt efter en unnande dag på ditt favoritspa. Blåbär och grapefrukt möter lyxigt svart te, viol och läder. Koppla av, njutningen är serverad.

Note - Grapefrukt, svart te, blåbär
Komplexitet - Lätt
Doftgrupp - Floral-Fruity-Chypre


Female Classic - SG79 STHLM/No. 17 EdP

Nº17 är en härlig och självklar doft av solvarm hud och salta stänk. Unna dig en pulserande sommarkväll i Stockholm – med touch av fransk riviera.

Note - Grapefrukt, solkräm, vattenstänk
Komplexitet - Lätt
Doftgrupp - Floral-Fruity-Chypre

Extra denna månad är:

Avant-Garde - Heeley/Note de Yuzu EdP

Note de Yuzu, bubblar av den oemotståndliga, söt-syrliga yuzun, en hyllad japansk citrusfrukt. Som en omedelbar kick skapar den ett slags glow på din hud och ger dig havssalt, kryddig vetiver och mjuk mysk. Delikat!

Note - Yuzu, grapefrukt, havssalt
Komplexitet - Lite komplex
Doftgrupp - Green-Clean-Citrus


Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer

by_anniess
by_anniess,
Så kul med dofter! Bra med tips 😉Jag skulle verkligen vilja satsa på en ny parfym snart 😉
nån har tagit slut och det har minskat i parfymförrådet haha 😉 *leer* Och tack för din fina respons och kommentar<3 Blir alltid så glad av dina "spår# 😊 Stort TACK<3
nouw.com/by_anniess
itismadeby
itismadeby,
Det är dom här då... det tar slut sen får jag beslutsamhetsångest.... ska jag ta en lika igen eller någon ny doft... kallas visst i-landsproblem 😉 . Att få doftprov varje månad gör att jag har en ny doft för några dagar - det är ganska mycket man får o riktiga dofter behöver man så lite av.... sen att jag valt att ta 2 varje månad, det behöver man ju inte göra.... Sen när man sänder in tror det är 10 tomma rör/behållare får man en doft gratis. Inte så dumt heller. Det är bara sanning o det är du värd - att få veta hur mycket du peppar... Kramar <3
nouw.com/itismadeby