Månadens parfymprover (juni) - Sniph

Nu har jag haft juni doftproverna några dagar - har använt dom flera dagar för att verkligen göra mig en uppfattning om doften o vad jag gillar den. Ofta när man doftar direkt så blir det "fel" - doften ska få vara ett tag, provas ett par dagar för att ialla fall jag ska verkligen känna om doften är för mig eller inte.

Efter mitt inlägg förra månaden ramlarde det in ett mail i min inbox - det var från Sniph som fått nys om min blogg o läst den. Jätte skoj, ännu trevligare var att jag fick frågan om jag ville att dom skulle notera i min doftgarderob att jag vill slippa citrus-dofter, då jag inte gillar dom.

Det var positivt att veta att om man har en doft man inte alls gillar, inte alls kan med, man bara vet att nääää den fungerar inte för mig, så kan man meddela dom o det noteras så slipper man doftprover med den doften.
Men jag tackade nej till den möjligheten - för jag startade prenumerationen för att jag ville testa nya dofter, hitta nya favoriter. Och man kommer aldrig köpa en hel flaska av en doft man från start inte gillar, man kommer inte ens ge den en chans - vilket kan visa sig vara fel, den kanske passar perfekt ihop med sin egna doft o bli en liten favorit med tiden. Och genom att få små doftprover - ja små o små är dom ju inte heller, man kan verkligen hinna prova doften i flera dagar, den håller ett bra tag - så får jag chansen att testa dofter jag annars aldrig skulle ha provat.

Gillar jag dom inte ger jag bara dom till någon av mina döttrar eller en vän :) Vilka alltid uppskattar en liten doftgåva då o då.

Den här månaden kom också en lite påse med - för att sända tillbaka tomma provflaskor - 5 st åt gången o man får poäng, att använda i deras shop. 5 st ger 5000 Sniph point - vilket omvandlat när man sen handlar blir 100 kr. Inte alls dumt säger jag som ofta går in o shoppar mer... som ett nytt prov av en doft jag gillar.

Vill du prova dofter - vill du läsa mer o starta en prenumeration - kika HÄR.


Dofterna var:

Trending Now - Une Nuit Nomade / Jardins de Misfah EdP

Fascinerade av konsten att resa låter märkets grundare dofterna förflytta dig över kontinenter. Feminin och sensuell, som en kyss på halsen. Krispiga rosor möter saffran, mandel och mogna dadlar. Mums!

Note - Ros, mandel, dadlar
Komplexitet - Lite komplex
Doftgrupp - Creamy-Vanilla-Powder


Female Classic - Les Bains Guerbois / 1885 Les Bains Sulfureux Edp

1885 Les Bains Sulfureux tar dig tillbaka till dagen när portarna öppnades till den tidens lyxigaste badhus. Ett sprej öppnar dörrarna och du möts av frisk ånga av bergamott, rosmarin och jasmin. Njut av rökelse, patchouli och mysk. En förtrollad invit att kliva in och koppla av.

Note - Mandarin, rökelse, rosmarin
Komplexitet - Lite komplex
Doftgrupp - Spice-Woody-Musk


Vad tycker jag?

Först blev jag inte direkt förtjust i någon av dofterna, men när dom fått blanda sig med mig, sjunkit ner i min hud så växte båda dofterna mer o mer. Men framför allt Jardins de Misfah, den växte så mycket att jag till o med kan tänka mig att köpa först ett prov till för att vara säker o sen gärna en flaska. Den passade mig perfekt o beskrivningen "Feminin och sensuell, som en kyss på halsen" passade verkligen in på denna doft. För den är verkligen feminin o sensuell.

Det är ju just det som är det fina med att få doftprover - man hinner prova parfymen lite mer, låta den verkligen blandas med sin egna hud o doft - man hinner "umgås" med doften o känna efter om man vill umgås mer eller inte.

Dom här små doftproverna man annars får - en lite servett eller ett pytte ytte rör att ha på, räcker ju knappt att känna mer än den där första upplevelsen man får när man öppnar en flaska. Men man får aldrig känslan av doften på ens egna hud, hur man trivs med den, hur den ändrar sig. För det gör alla dofter, dom ändrar sig, smälter samman med huden - o det är dit man måste komma, låta sin egna doft smälta samman med parfymen, se om det stämmer, att man trivs i doften.


Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Det där med dofter, tycker jag är så svårtnouw.com/stenhagenbettan
itismadeby
itismadeby,
Förr vågade jag bara ha dofter jag visste jag gillade - men jag älskar dofter att prova - så nu när jag får prover varje månad så är det så skoj att prova o se om jag kan få någon ny favorit. nouw.com/itismadeby
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229