Längsta dagen - sommarsolstånd

Den dagen eller nej, den tidpunkten inträffade igår - i år var det också lite skoj att det var samma dag som midsommar. Den dag jag annars tror att dom flesta av oss tänker på som den ljusaste dagen. Men så är det inte... även om det är bara några dagar som det skiljer sig åt. Midsommar är ju alltid en fredag o då flyttar den datum lite från år till år, medan sommarsolståndet har med astronomiska året att göra, o det året är 365,24 dagar... så det förskjuts lite varje år, så nu har det varit den 21 juni sen 1988, men i år var sista året, nästa år är det den 20 juni som är den längsta dagen på året.

Detta gäller här i norra delen av jordklotet, det är vår längsta dag, eller det är då jorden står i vinkel mot solen så att vi har den längsta dagen o den kortaste natten. Ja man märker ju knappt av natten alls var man än är i landet just nu... På södra halvan av klotet är det precis tvärt om.

Nu vänder det.... blir mörkare, men det sker så långsamt att man knappt kommer märka av någon skillnad. I några veckor nu är det marginel skillnad, så då märker man inget alls.Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229