Julbord

Vardagligt småprat

För första gången på evigheters evighet har jag varit iväg på ett julbord - sist var när min äldsta dotter gick restauranglinjen o dom hade en kväll med julbord för föräldrar o vänner till eleverna. (Det var ett julbord som var något extra, så mycket gott o nya smaker).

Nu blev jag bjuden av honom som jag jobbar tillsammans med när vi koordinerar bussar, ja från start träffades vi när han då o då kom in o körde lite extra taxi... Det var så trevligt, en härlig kväll med otrolig julstämning - kan det bli annat med snö, kyla som ger julstämning, perfekt omgivning i en gamma byggnad med massor av anor o ett trevligt sällskap av honom o hans fru.

När vi kom fick vi glögg o sätt oss i en salong på nedre våningen sen kom dom o hämtade sällskap för sällskap - visade oss upp för trappan o till bordet, tog upp dryckes beställningarna - sen var det bara att börja njuta av maten.

Det här var smart - för det blev aldrig trängsel vid buffé bordet, dom första han ta sitt när nästa kom osv...

Jag älskar sill o passar på att smaka lite andra smaker än man har hemma - älskar lax så det tar jag alltid lite extra av. Leverpastejen var hemmagjord o sååå god.
Jag smakade stuvad grönkål för första gången o det var riktigt gott, det gör jag gärna om hemma. Jansson är en favorit som jag kan äta hela året, men jag är ganska kräsen på smaken o det är få som duger - får 10 i poäng... Denna var god, den får en 8a o det är ovanligt *ler*

Det enda som låg på buffébordet som jag blev besviken på var rödbetssalladen - men det var inte bara jag. Å andra sidan så kan inte allt vara exakt så som jag vill ha det... då får jag snällt göra mitt egna julbord *ler*

Ja just ja.... höll på att glömma helt - men kaffebordet eller mer godisbordet som fanns vid kaffet - var i mina ögon så dåligt att dom kunde låta det vara... pepparkakor som var köpta, mariannekarameller i papper var dom godaste - fudgen 3 sorter var för hårda, för visst ska väl dom vara mjuka o smälta i munnen? Och ischokladen var grynig o inte ens god... jag som gillar choklad, men inte heller här var jag ensam att lämna kvar halva.
Tänkte på dom pralinerna jag provade i veckan - det skulle dom satsa på - i julsmakerna saffran, glögg o pepparkaka - o lite frukter - hemmabakade pepparkakor det hade räckt. Till kaffet är alla så mätta att man ialla fall inte får i sig mer än en eller max två praliner.

Nu har jag ialla fall fått lite lite jul detta år *ler*....

.

.

Något jag ofta tittar på när jag kommer iväg såhär är detaljer - stora men också små, framför allt små dom gör så otroligt mycket - ju enklare ju mer på något sätt...

Som att lägga pepparkorn o lagerblad som en liten blomma i fönstren, samt några äpplen på hög.
Eller en liten anis i rep runt servetten...
Smått enkelt men bara så perfekta små detaljer.

.

.

Några enkla röda kulor i granris på sidorna av entre trappan
En kista full med bröd precis innanför dörren

.


.

Hemma igen var det lagom att ta en promenad i den härliga vinternatten med Mindy

.


Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Så trevligt att få komma iväg på julbord. Ingen advent utan julbord om någon frågar mig
nouw.com/stenhagenbettan
itismadeby
itismadeby,
Jag håller med dig - men sen inte skoj gå själv heller. Men det var jätte trevligt 😊
nouw.com/itismadeby