Jag vill virka en duk...

Vardagligt småprat

Härom dagen var en fråga i den bloggutmaning jag deltar i, en fråga varje dag - om jag stickade själv eller köpte. Det tillsammans med allt julpynt o att vi går mot julen gjorde att ett minne vaknade - ett minne från när jag precis flyttat hemifrån o virkade en röd julduk. Så länge jag höll på med den o vi ska inte prata om hur stor den blev. Vilket inte var meningen från början - man jag hade hittat en mönster jag gillade o valde sen inte riktigt rätt garn *ler*... utan ett mycket grövre, det gjorde att det blev en mycket större duk, avlång med fransar.

Men den passa mig perfekt o den hängde med många år som julduk på vardagsrumsbordet. Den var med om en hel del missöden också... som utspillda drycker, rinnande stearin osv. Men den är inte med längre - den har kommit bort i någon flytt gissar jag.


Och nu fick jag för mig att jag ville börja virka en ny egen duk - julduk - kommer nog bli lagom klar till julen 2020 om jag börjar nu *ler*.

Men det skulle vara otroligt skoj att virka en igen. Så jag satte mig ner o började leta efter något fint mönster som var i svårhetsgrad - väldigt enkelt ;) annars kommer jag inte klara av det. Det var lättare sagt än gjort - det var otroligt svårt att hitta något dukmönster på någon sajt som även säljer garn - det var där jag letat för att kunna köpa mönster, garn o virknål på ett o samma ställe. Tänkte att det var det enklaste för mig - som nybörjare.

Men icke.... det finns knappt mönster på virkade dukar där jag tittat - gissar att det säkert finns andra ställen, mer special - men dom hittar man ju inte om man inte var hur o var man ska leta....

.

Men kommer inte ge upp än - ska väl hitta något mönster som passar mig - både i svårighetsgrad samt fint mönster.

Visst en rund vore fint - men tror att jag som start håller mig till fyrkantiga mönster - som jag vet att jag klarar av :)

Vet du något ställe där man kan hitta mönster som passar mig *ler* så berätta det gärna så jag kan kika.

.

Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer

MinResaTumörMittLiv
MinResaTumörMittLiv,
Virka är roligt det gjorde jag innan jag fick min whiplash skada 😊
nouw.com/minresatumörmittliv
itismadeby
itismadeby,
Ja det är avkopplande, hoppas jag 😉
nouw.com/itismadeby
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Fråga inte mig 🤭
nouw.com/stenhagenbettan
itismadeby
itismadeby,
*skrattar* 😊
nouw.com/itismadeby