Jag unnar mig gärna… - Bloggutmaning 17/1-2021

Listor o Utmaningar

Måste säga att det är förvånandsvärt många som är iväg o festar o då menar jag inte att man äter lite gått med någon vän... att man är 2 eller 3 par, Nej jag menar festar o det flödar en hel del dryck som gör att personerna glömmer bort det där vi lever i...
Och fester... det är ialla fall många fler än 10-12 st som är med. Kan inte heller säga att det enbart är ungdomar som inte håller sig hemma, inte träffas i större coronasäkra miljöer... ner då det är alla åldrar o även pensionärer... Så jag satt i lekte med tanken i helgen ... man kan dela upp befolkningen i 2 grupper - en som är omtänksamma o tänker på alla med lite perspektiv och en som är egoister o tänker bara på sig själva här o nu.


Utmaningen är startad av Madeleine- där hittar du alla ämnen dag för dag, o anmäl dig gärna om du vill delta du också.

I inlägget hittar ni länkar till alla andra som är med, hoppas att det blir ännu fler som hänger på denna utmaning, även om det redan är många, så är det alltid skoj med flera. Det är ju så intressant att se hur olika eller lika man tolkar varje utmaning.

.

.

Dagens fråga - vad unnar jag mig. Det är både en bra o lite knepig fråga - för som en annan bloggare skrev, var är gränsen för att unna sig, o det man behöver. Jag brukar inte heller läsa andras svar innan jag skriver ner mitt egna - för att inte bli påverkad utan att det verkligen är mitt svar. Men idag erkänner jag, jag har läst flera av alla som deltar i just den här utmaningens svar. Och det är i samma linje jag kommer att svara i vad jag unnar mig.


Ofta är det små vardagliga saker som man unnar sig ofta - som en bukett blommor, som att äta en god måltid ute på restaurang, något gott att dricka. Ta sig ut i naturen o unna sig att njuta av den stunden. Det finns många saker som kostar o lika många saker som inte kostar något alls att unna sig.

Jag unnar mig ofta en just flera buketter blommor - jag har ofta både 2 o 3 vaser hemma med någon blomma.

Jag unnar mig massor av dom här små vardagsstunderna - ta en promenad, ser nästan alltid något som är fint, som jag skulle vilja ta en bild på. Jag unnar mig att mysa med en mugg varm choklad i soffan, gosa med Mindy. Att åka till Bålsta för att få mig en polka latte på Espresso House.

.

.

Jag unnade mig dom här söta damerna - först 2 o sen härom dagen så var jag bara tvungen att ta hem den lilla också, hade dock varit finare om alla varit i samma storlek - större eller mindre.


.

.

Jag unnar mig att ta stunder där jag får vara lite kreativ - måla, gravera osv... både det jag redan gör o tycker om men också prova nya saker..


Sen finns det då även lite större mer kostsamma saker än en polka latte som jag unnat mig - jag köper nytt o fräscht till mitt nya boende. Visst det är saker jag behöver, så kanske det inte ska in under det här att unna sig.... men när man väljer det man vill ha, inte bara det man behöver - alltså lite mer eller lite dyrare så måste jag nog säga att jag unnat mig *ler* Men det har varit så otroligt givande.

.

Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer

Ingajohansson
Ingajohansson,

Instämmer med det som gäller unna eller behöva

nouw.com/ingajohansson
itismadeby
itismadeby,
Ja det är nog en liten skillnad där - o det var ditt inlägg som fick mig att tänkta till ... 😊 Tack
nouw.com/itismadeby
christelovergaard
christelovergaard,

Jag tänker aldrig på det sättet, denna utmaningen har fått mig att undra vad jag "unnar" mig, men det liksom ingår i det vanliga livet och med de förutsättningar jag har.

nouw.com/christelovergaard
itismadeby
itismadeby,
Ja det är nog så att man unnar sig mest småsaker som ändå är lite vad livet ska innehålla - lite vardagslyx 😊
nouw.com/itismadeby