Jag förstår mig inte på… Bloggutmaning dag 24

Idag har jag hört ytterligare ett vårtecken.... mc-förarna har börjat plocka ut sina cyklar o det "brummar" ordentligt mellan husen... nu åker jag inte själv så kanske jag därför inte förstår mig på varför man vill sätta sig på en redan nu - det är inte varmt nog för mig... men som sagt det är inte min grej.... än ;)

Utmaningen är startad av Madeleine , här är hennes dag 24 , i inlägget hittar ni länkar till alla andra som är med, det blir fler o fler som hänger med o det är otroligt skoj. – kanske även du känner för att vara med, alla dagar eller några av punkterna.Det är skoj att se hur fler o fler hänger på i utmaningen.


Oj det är många saker, riktigt många saker jag inte förstår mig på… Men för att ta ett exempel, blir det som jag faktiskt inte bara en gång undrat över många gånger. Det är personer som utan att tänka sig för kliver rätt ut i gatan, äventyrar sitt liv… jag kan inte förstå mig på hur man inte är rädd om sig…
Personer som på mörka ställen bara går rätt ut, dom är mörkklädda, det är ofta inte ens ett övergångsställe där… även om det är ett övergångställe så först jag mig inte på dom som bara knatar rakt ut. För vem vill bli påkörd av en bil? Oavsett vem som får ta ”ansvaret” så är en människa ganska liten o väldigt mjuk mot en bil …

Ja jag satte ”ansvar” inom ”fnuttar” för jag anser att det är fel att allt ligger på bilföraren o inget på gångtrafikanten. Det ska läggas ett större ansvar på den som är ute o går, ansvar att ha ordentligt med reflexer, eller lampor – ja något som gör att man syns. Även att inte enbart ha lyse fram o bakåt på cyklar utan även reflexer så man ser dom från sidan.

Tänker inte gå in mer på detta utan bara konstaterar att DET är just en sådan sak som jag inte alls förstår mig på – att man inte är rädd om sig själv, sitt liv… (även om man inte har respekt för andra borde man vara rädd om sig själv)


Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer