Jag blir arg när… Bloggutmaning dag 12

Usch, det var kallt nu på morgonen, inte alls skönt... när jag som inte har något emot vintern o lite kyla gnäller så är det nog dags att det vänder o blir lite varmare. "Ruben" ville absolut inte hoppa igång när vi skulle hem... bara håller tummarna för att det kommer bli plusgrader som det utlovats o att batteriet orkar med då när det inte är över -10.

Utmaningen är startad av Madeleine , här är hennes dag 12, i inlägget hittar ni länkar till alla andra som är med – kanske även du känner för att vara med, alla dagar eller några av punkterna.Det är skoj att se hur fler o fler hänger på i utmaningen.Först ska jag ta o reda ut vad jag menar med arg, vad jag tänker på när jag läser dagens utmaning. För som med många ord kan det betyda väldigt många olika saker, ja arg kanske inte är olika saker men olika nivåer på en o samma ursprungskänsla.
Jag tänker mig nu att det är att bli riktigt riktigt arg, något som berör en på djupet o får en att se rött – ja typ så, man blir mycket indragen i känslan. Och den sitter i länge.
Sen kan man ju också bli arg, men på ett mildare sätt, kanske mer ilsken o irriterad, att man inte alls gillar var det nu är, men man blir inte sådär otroligt ursinnig o det sitter inte i så värt länge, är lätt att distrahera med något annat. Eller att en ursäkt hjälper för att känslan ska släppa, om det är en sådan situation där man kan få det.


Jag har nog nämnt det tidigare, jag bli så sällan arg, sådär riktigt riktigt arg. Efter skilsmässa o min sons död så var det en tuff tid o jag fick till slut hjälp att bearbeta, fick komma till en terapeut som använde sig av KBT. Hon tyckte att det här med att bli arg, kunde vara bra för mig, att jag vågade känna ilska mot mitt ex, mot myndigheter som jag kämpat mot, mot min hon som har samma mamma o pappa som mig… ja mot många saker som man normalt nog blir ganska arg på… att jag på så sätt skulle få pysa ur mig, få ur mig saker som låg o grodde.

Och hon försökte verkligen att få mig riktigt arg – det gick inte, hon insåg att det inte gick.

Helt ärligt så vet jag inte om det här med att jag sällan blir arg är för att det är min personlighet eller för att jag är inlärd på djupet att jag inte får bli arg, jag får inte bli besvärlig… det ger bara mer ledsamheter. Ska jag gissa, så kanske det är lite av båda sakerna … både min personlighet men att den också formats av erfarenheter man får genom livet.

Men när jag blir det så blir jag riktigt riktigt arg. Och det sista var kundtjänstens hos Outl1 sätt mot mig som kund. Tänker inte ens börja tänka på det för då kommer jag bli så irriterad o jag tänker inte förstöra min dag genom att få den känslan.


Däremot så finns det många andra saker som gör mig upprörd, ledsen, irriterad. För det är det jag oftare känner än att jag blir arg.

Och när känner jag dessa då – jo när jag träffar på elakhet och oärlighet. När jag litar på någon o jag märker att jag igen tagit fel… men då blir jag mest ledsen, irriterad på mig själv.

Det jag också kan tillägga är att jag inte är en långsint person, när jag får en negativ känsla i mig så går den snabbt över – även om vissa känslor självklart kan komma tillbaka vid vissa situationer, att det triggas igång igen – men det släpper snabbt igen.
Har nog aldrig varit långsint, men negativa känslor har kunnat bita sig kvar o förstöra livet för mig, det har jag också lärt mig med åren att släppa så snabbt som möjligt, det är inget jag tjänar på, mår bra av… det tar bara en massa ork från mig. Men visst det kan istället vara en orokänsla som finns kvar o gör att man agerar tillbakadraget så att en del tror att man är arg.

Jag tror mer på förståelse och glädjen 😊Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer

by_anniess
by_anniess,
Har nog också lärt mig att släppa saker lite bättre nu, när jag är lite äldre 😉 *ler*
Hade svårt för det när jag var yngre.
Jag är nog lite som du Du, men jag har temperament och kan bli Riktigt arg om nån behandlar mig dåligt .. då vill man inte va där haha 😉 *ler*
Kul att läsa om Dig!<3

Kramar!
nouw.com/by_anniess
itismadeby
itismadeby,
Ja du... man blir bara bättre o bättre med åren 😉 - Jag skulle behöva lite av det temperamentet, just som du när någon behandlar mig riktigt dåligt... Tack 😊 Kramar
nouw.com/itismadeby