Jag äter surströmming, sant eller falskt? - Bloggutmaning dag 7

Listor o Utmaningar

Och där försvann ett av mina lediga dygn bara sådär *poff*.... ja det behövdes sovas ifatt lite. Sitter o kikar på vad jag ska hitta på när jag är ledig nästa gång.... hmm vi får se, vill göra något. Sen har planeringen för Högbo-helgen påbörjats.... när o vilka som ska hämtas på Arlanda o när...

Utmaningen är startad av Madeleine - där hittar du alla ämnen dag för dag, o anmäl dig gärna om du vill delta du också. Här hittar du hennes dag 6

. I inlägget hittar ni länkar till alla andra som är med, hoppas att det blir ännu fler som hänger på denna utmaning, även om det var många redan i mars - juli så är det alltid skoj med flera. Det är ju så intressant att se hur olika eller lika man tolkar varje utmaning.

Kanske även du känner för att vara med, alla dagar eller några av punkterna.

Jag måste väl svara att det är ett falskt påstående, jag äter inte surströmming.
Då jag aldrig hamnat i situationer där man ätit surströmming mer än när jag var riktigt liten - så har jag aldrig lärt mig eller kommit på att det är jätte gott o något jag bara måste ha varje år... Jag minns mest hur illa det luktade.

När jag var liten var vi ofta uppe i norrland, mamma hade varit sommarbarn där o fortsatte att umgås med dottern i familjen där hon var o vi åkte dit o dom kom ner till oss.
Där var det alltid surströmmingsskiva på sensommaren. Jag vet att jag har smakat - tunnbrödrulle med kall potatis, massor av lök o så delad surströmming - o jag vet att jag åt det, att jag inte spottade ut det o nästan kräktes *ler* - så det kan alltså inte ha varit jätte jätte äkligt.

Om jag skulle äta det idag - vet inte om jag ska vara ärlig. Kanske jag skulle smaka lite ialla fall.


Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer