Ja jag vet och även du ska veta... (om en bok om utanförskap)

Du HAR gjort ett avtryck i min själ.

Lika bra att få det sagt sådär direkt så jag inte glömmer det...

Så inleder jag mitt tack till Andréa för att jag fått läsa boken, för att hon tagit sig tid o kraft att dela med sig o för att jag o mina kollegor omnäms med sådan kärlek o värme i boken.

Nu när jag varit lite off på grund av gallstensanfall så har jag läst boken. Den damp ner i tisdags en fin blå påse i brevinkastet.

Nu var jag ju med på hennes föreläsning, för ca två år sedan, så jag var förberedd på ett annat sätt än kanske alla dom som läser boken och inte var med och fick höra hur hennes liv varit.

Gissar, nej jag vet faktiskt, att det är många som just haft den här aktiviteten sista dagarna, att läsa just denna bok *ler*.
Det var releasparty förra veckan o alla som inte var bjudna eller inte kunde komma men ville ha boken har fått den sänt till oss med post. Vilket jobb hon har lagt ner inte bara på att skriva boken utan allt jobb runtomkring, som att se till att alla adresser kommit in, packeterat o sänt iväg böckerna.

Det är enormt stark av dig Andréa att klara av att så öppet bjuda in alla till att se hur ditt liv varit, allt du gått igenom och dina tankar och känslor - du verkligen blottar dig.
Det behövs, det är viktigt att alla får veta från dom som blivit drabbade, att dom får berätta själva... För ingen annan kan berätta, ingen annan kan förklara ... för ingen annan vet o alla är vi olika.

Det är en stark bok som gör att jag ofta nickar igenkännande - för många känslor i tankar som beskrivs i boken - det är tankar man får när man går igenom tunga jobbiga saker i ens liv. Att känna sig fel, icke önskvärd, äcklig på olika sätt, eller att man måste anpassa sig, man får inte göra egna val o beställa själv, men lyssnas inte på andra “vet” åt en - det är något som många har känt någon gång under sitt liv, tror jag eller vet jag för jag har pratat med så många ... jag också själv är en av dom. Så jag förstår så väl känslan du beskriver på så många ställen i boken


Helt otroligt att våga skriva en bok om sig själv o allt man gått igenom på ett så öppet, ärligt och djupt sätt.
Helt klart en bok att läsa.

Tack för att du delar med dig.


Anette alias Anita Stensson :)Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer