Irländsk dans

Film, serier, böcker, musik

Kommer ni ihåg när Riverdance blev populärt? Ja jag gissar att många av er inte alls kommer ihåg, men flera av er, mer i min ålder *ler* kanske kommer ihåg.

Jag kom aldrig iväg att se någon föreställning live, men det hade varit enormt skoj - tur att det finns nätet idag o då Youtube, vad kan man INTE hitta där... jag fastnar ofta där o klickar mig vidare o vidare - mest på äldra saker som jag får minnen av när jag ser men självklart också på andra nya saker som jag blir nyfiken på att se vad det är.

Nu var det en länk till en video med irländsk dans som fick mig att minnas Riverdance o då deras stjärna Michael Flatley... helt enormt duktig, ja både han o alla dansare han har med sig. Det är ju ofta många som dansar o ska kordinera sig lika...


.

Michael Flatley (född 16 juli 1958) är en irländsk-amerikansk före detta dansare, koreograf och musiker. Han blev internationellt känd för irländska dansshows Riverdance, Lord of the Dance, Feet of Flames och Celtic Tiger Live. Flatleys föreställningar har spelat för mer än 60 miljoner människor i 60 länder och har samlat mer än 1 miljard dollar.

Flatley krediteras för att återuppfinna traditionell irländsk dans genom att införliva nya rytmer, synkopation och rörelser i överkroppen, som tidigare inte var från dansen. Han finns i Guinness World Records för krandans 35 gånger per sekund och hans fötter var på en gång försäkrade för 57,6 miljoner dollar. Flatley gick i pension 2016.

.

Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer