Igår var jag på kurs

Personliga tankar, åsikter

Ja min lilla (*ler* ja hon kommer alltid alltid vara just min lilla oavsett hur gammal hon än är) håller ju på att ta körkort o kör tillsammans med sin “pojkvän”, men nu har hon bokat tid för kunskapsprov - jag fick lära mig igår att det heter inte teoriprov längre, se jag lärde mig något ;) . Och sen uppkörning, o nu vill hon kunna köra så mycket som möjligt innan dess. Och det är ju så med jobb o livet att tid inte alltid finns - så för att hon ska kunna köra lite mer än med honom så frågade hon mig om jag kunde... Självklart, så det var bara att anmäla mig till en kurs o genomföra den...Jag o kurser som inte intresserar mig våldsamt eller har en otroligt intressant lärare ... nja det är svårt att ens hålla sig vaken... Nu blev jag ju tvungen för kom så sent att jag hamnade längst fram.

Det första som irriterade mig var hans (“läraren”) tjat om att varför ingen ville sitta längst fram... var det så hemskt... Nu är det mest vuxna som sitter där, föräldrar, vi är inte purunga - vi bryr oss nog inte var vi sitter egentligen - MEN jag vill helst sitta lite längre bak än precis framför tavlan där det ska skrivas eller tv´n där bilder o text visas. Varför? Jo för att jag har drabbats av den här sjukdomen som flera som ramlat upp lite i ålder har drabbats av... T-Rex syndromet. Det är inte bara så att armarna som krympt o blivit kortare... utan man märker av det även när det gäller avstånd till saker som ska läsas *ler*. DÄRFÖR vill ialla fall jag helst sitta lite på avstånd från det jag ska läsa, eller titta på...Det var inte såvärst mycket jag såg av det som visades - mycket också för att solen låg på in genom fönstret som inte hade bra mörkläggningsgardiner - jag såg mer blommiga gardiner än bilden jag skulle titta på...

Nu har jag gått den här handledarutbildningen o jag kan övningsköra med dottern, men jag blev väl inte så värst imponerad av det hela... det jag lärde mig var just det jag tog upp innan - teori/kunskap. Det matades på med siffor, statestik, men jag tycker att det måste var en större helhet för att man verkligen ska kunna ta till sig, inte bara plocka ut vissa saker. Men men, nu får jag som sagt köra...

Intressantast var när han tog upp det här med fart o hur mycket bränsle som bilen drar. Nu var det inget nytt för mig - jag o en “nära“ vän har pratat om just detta några gånger sista veckorna. Han har haft det som en liten rolig grej när han åkt till jobbet - kolla samma sträcka med olika hastigheter - 90, 100 o 110 km/h. Se skillnaden på soppaförbrukningen - att det vid 90 eller 100 inte är så stor skillnad, men att öka till 110 ger ca 1 dl mer förbrukning per mil... Och jag körde inte fortare när jag var ute på min semestertripp o det märktes på hur länge en tank räckte. Med dagens soppapriser så är det något att fundera över.

Det intressanta igår var just när även “läraren” tog upp detta o berättade att om man tog en av deras bilar, Skoda, o körde max 100 km/h så drar den ca 0,44 l/milen, men om man ökar dom här 10 så kan ökningen av soppa bli upp till 0,79 l/milen - DET borde få en att tänka till, är det värt att bilen drar nästen det dubbla med priserna idag när tiden man tjänar in är bara någon enstaka minut?

Han menade också på, vilket jag inte tänkt på men kommer att göra.... Att vardagar, när det mest är folk ute o kör till o från jobben så är det färre som kör om en när man ligger runt ca 100 km/h, men när det är helg o andra typer av bilister är ute, dom som kanske kör just bara på lediga dagar - då är hastigheten mycket högre o kör man i ca 100 km/h så blir man omkörd.


En annan sak som också togs upp o blev ganska mycket diskuterat från andra som skulle bli handledare... här blev jag lite fundersam över deras lämplighet med tanke på deras åsikter i sak. Och reaktionen, men trafik kan ge många känslor så....

Om man har lätt för att bli arg i trafiken så kanske man inte ska vara handledare... eller??? Ja bara en liten tanke jag fick.

Sen är ju frågan vad arg betyder för oss när vi samtalar om att bli arg i trafiken. För mig är att bli arg, att man får så starka känslor i en viss situation att man stannar kvar i den känslan, man kan inte släppa den, vilket gör att man då tappar fokus på det man gör - kör bil. Många blir ju så arga att dom måste “ge igen..” eller vad man nu ska kalla det o idiotsaker sker på vägarna. DET är att bli arg i trafiken. Att man reagerar på vissa saker som andra bilister gör är mänskligt - som dom som kör upp nära nära bakom en även på vägar med hög hastighet, som gör idiotomkörningar, kör för 20-30 km/h långsammare än vad man får, som parkerar så dom hindrar trafiken osv osv... men det är mer en övergående irritationskänsla man får direkt o som går över lika fort. Man suckar o sen anpassar mig sig efter situationen. Det är INTE att bli arg i trafiken, det är inget som stör körningen - det är som sagt bara mänskligt. Men intressant att höra hur många som skulle bli handledare som tyckte att det var helt okey o dom blev ofta arga i trafiken....

Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer

Frulindhamn
Frulindhamn,
Att skrika och svära tycker jag är att bli arg i trafiken, haha. Det är så himla onödigt, vad hjälper det? Särskilt folk som blir arga för att människor kör lite för sakta eller svänger av vägen lite konstigt. Det kan ju ha en anledning liksom, man får komma ur sitt eget huvud lite 😊. Det där med att det heter kunskapsprov nu det hade jag ingen aning om heller. Men att bilen drar mindre när man faktiskt håller hastighetsbegränsingen är det många som borde ta fasta på, det finns så många ansvarslösa galningar i trafiken. Usch.
nouw.com/frulindhamn
itismadeby
itismadeby,
Jag håller helt med dig - det hjälper inte alls. Man lär sig något nytt varje dag 😊
nouw.com/itismadeby