Igår var jag "otrogen"

Vardagligt småprat


Jag o några kollegor, ibland även vänner utifrån, har musikquizat varje månad nu i .. hmmm måste vara typ 1,5 år eller så, varje månad. Vi är urusla, men det är skoj, det är god mat, mycket folk o framför allt, jag tvingas ut bland folk även en ledig kväll. Jag är annars väldigt dålig på den saken.

Nu är inte alla lediga samtidigt, o det gör att vi är lite olika sammansättning av folk varje gång. En vän/kollega såg att det ju var musikquiz även på ett annat ställe på byn o hon hade konstaterat att även jag var ledig denna kväll (igår). Och inte kan jag tacka nej till att komma iväg en kväll till i månaden o göra bort oss totalt - ja så dåliga på det där är vi *ler*, men som sagt vi är inte med för att vinna, vi är med för att det är skoj, vi kommer ut lite.
Sen vem vet, kanske jag till o med kan lära mig något - ja om musik alltså *ler*, fast jag tvivlar. Jag håller fortfarande stenhårt på att jag borde få bonuspoäng om jag känner igen låten, o ett till om jag till o med kan nynna med.
Ja det är så illa faktiskt, älskar musik, lyssnar mycket på musik. Just nu i livet är jag mer för tystnaden har jag märkt, varken tv eller musik är på när jag är hemma. Förr var det ett måste, det måste vara ljud runt mig. Även i jobbet, radion är på lite lagom lågt när jag har kunder, en del vill poppa på högt o då får dom göra det - men ensam så stängs ljudet av helt... tystnad, underbart.

Sen det här med artister o titlar - måste man kunna sånt? Räcker det inte med att man gillar att lyssna?
Ska väl skämmas lite lite egentligen för ska man se bakåt så har alla mina partners varit väldigt mycket för musik, alla lite olika musiksmak o artister dom gillat. Så jag har lyssnat o lärt mig gilla en bred variant av musik - för att inte tala om när mina tjejer bodde hemma, dom hade varsin smak på musik dom med. När jag tänker efter, när lyssnade jag enbart på just "min"... ja det var inte så ofta - men kvittar, musik, ialla fall den mesta gör mig glad, annan musik stänger jag av.Så igår var jag lite "otrogen" provade nytt, och det var trevligt. Vi kommer helt klart göra om det. Quizen är så helt olika, så det blir inte tjatigt heller, utan bara skoj med variation.
God mat, god dryck o trevlig sällskap o massor av skratt är heller aldrig fel.

Traskade sen hemåt i snönfallet, det var lite skoj att gå förbi i centrum o höra kommentarerna som folk hade direkt när dom klev utanför dörren till någon av pubarna eller restaurangerna jag gick förbi. Det var i stort sett samma sak - Oj vad det snöar igen.
Har nyss varit ute på en lite promenad, så skönt att vara ute innan alla andra börjar röra på sig. Sitter o väntar på att klockan ska bli 7, för då öppnar närmaste butik o jag är så sugen på varmchoklad o nybakade frallor med ost att doppa. Och det är brist på både mjölk o frallor här hemma, så vill jag ha måste jag traska iväg o handla.
Vi får se om jag håller mig vaken eller somnar precis innan det är dags att gå iväg *ler*


Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar