Idag är det studentfirande i vår by

Vardagligt småprat

Det kryllade av uppklädda mössbärande ungdomar i centrum redan när jag kom hem vid 6-tiden. Nu idag är det dags för ytterligare en årskull att stå där sista dagen o blicka framåt mot framtiden. Visst det är bara grundskolan som är obligatorisk men det känns nästan som om gymnasiet har blivit det också - det finns inte mycket annat att välja på efter grundskolan om man inte bara vill lata sig eller redan har ett jobb. Oavsett brukar dom flesta hamna i skolbänken någon gång senare i livet som inte fortsatte efter 9an o tog gymnasiets år i ett svep.

Det går inte att undå glädjen hos dessa ungdomar - det smittar av sig också det gör det.


Iår ska jag jobba - som vanligt, sitter i växeln, det kommer bli intressant att se hur jag känner för denna kväll/natt i växeln nu - när jag precis börjat att även sitta där, när det var många telefonister som blev sjuka eller borta av annan anledning, så var det just denna kväll/natt som var min första riktiga utmaning. Jag hade suttit en eftermiddag för att prova på... inte riktigt samma sak *ler*.

Det var hemskt, det var nästan på vippen att jag bara stängt ner allt o gått hem - så jobbigt var det o just det här att vilja göra ett bra jobb mot alla berörda. Idag har jag ju lite mer erfarenhet o suttit där några andra kvällar/nätter - ja även dagar - då det varit liknande tryck o lika mycket att göra. Så därför ska det bli skoj att se om jag upplever passet lika jobbigt eller om jag inte alls kommer känna att det är lika jobbigt. Utan mer bara skoj o som en rolig utmaning att ta mig igenom på bästa sättet.


Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer