Första advent idag. Har du ordnat för julen? - Bloggutmaning 29/11-2020

Listor o Utmaningar

Vet ni, jag har faktiskt haft ledig denna natt... o även om inget jag tänkt hinna med har blivit gjort under lördagen så behövde jag helt klart dessa lediga timmar. Skulle titta på film, hade "sparat" Christmas Chronicles 2 till denna lediga lördag - laddat upp med lite godis - men somnade ganska direkt så det blir att börja om o titta *ler*


Utmaningen är startad av Madeleine- där hittar du alla ämnen dag för dag, o anmäl dig gärna om du vill delta du också.

I inlägget hittar ni länkar till alla andra som är med, hoppas att det blir ännu fler som hänger på denna utmaning, även om det redan är många, så är det alltid skoj med flera. Det är ju så intressant att se hur olika eller lika man tolkar varje utmaning.

.

.

Ja det är redan 1 advent - härligt att nu börjar julen på riktigt o nedräkningen - men samtidigt, OJ var tar tiden vägen. Men klart att dygnet här inte mer än 24 h o om minst 13 h tas av jobbet så... o det är ju inte direkt 5 dagars vecka för oss i dessa tider. Vågar inte ens räkna efter hur många nätter jag varit helt ledig sen jag började köra 9 april...


Jag har det lite sparsamt detta år, gällande julpyntning här hemma - å andra sidan är vi inte framme vid den tid på december när jag börjar pynta. Advent är för ljus, stjärna, stake... men inte så jätte mycket mer. Massor av tomtar o annat pynt kommer senare - egentligen inte förrän dagen innan julafton - det är min tradition. Men den rubbas lite o det ramlar ofta in en tomte här o en tomte där under tiden fram till julafton.

Det är väl ganska "ordnat" ... på så sätt att dom flesta julklapparna är inhandlade - jag håller på att piffa till mina julkort. En liten julgran är inhandlad för att ställas upp - från att jag ska ingen ha, till jag ska ha en äkta till denna lilla spontan inköpta :)
Vet hur vi ska fira julen - OM det inte blir ändringar under dagarna som kommer... man vet ju inte helt säkert vad som sker - kommer det nya rekommendationer, blir någon sjuk... man får helt enkelt planera o ändå vara beredd på att vad som helst kan ske.

.

Det är inte enbart barnen som får kalendrar med godsaker i - o det är inte bara jag som handlar kalendrar för att skämma bort. På jobbet har en av tjejerna i växeln hittat en för hundar o kunde självklart inte låta bli att köpa den... så igår var det tjuvöppning av lucka 1 och 2... för hon kommer vara ledig nu fram till torsdag så då bara måste dom tidigare luckorna öppnas igår. Mindy var med förväntansfull o för att kontrollera att allt gick rätt till *ler*.


Fy attans vad bortskämd den lilla tussen är... fast kanske det ska vara som jag säger om mina bonusbarnbarn när min dotter säger.... men så du skämmer bort dom, dom är så bortskämda...Nej säger jag dom är inte bortskämda dom är älskade. Gissar att det är samma med Mindy, hon är älskad o alla säger att hon gör att det är så otroligt härligt att komma till jobbet, man blir glad hur trött man än är. Hon är en lite glädjespridare...
Att hon är älskad märks på midjan också ;) - nej så illa är det inte, men ja hon är lite rund just nu, vilket hon blir när hon löper har jag noterat. Men hon blir också lite mindre rörlig o busig i 2-3 veckor... sen rasar det av när hon är sig själv igen :)

.

Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,

Det var en trevlig läsning.

nouw.com/stenhagenbettan
itismadeby
itismadeby,