Fem opopulära åsikter jag har… & Fem populära åsikter jag har… - Bloggutmaning dag 20 & 21

Lite smått off för tillfället - eller mera att hjärnan går på högvarv... det är nog en blandning av dom sakerna o det är ingen bra kombo....

Utmaningen är startad av Madeleine - där hittar du alla ämnen dag för dag, o anmäl dig gärna om du vill delta du också. Här hittar du hennes dag 21. I inlägget hittar ni länkar till alla andra som är med, hoppas att det blir ännu fler som hänger på denna utmaning, även om det var många redan i mars - juli så är det alltid skoj med flera. Det är ju så intressant att se hur olika eller lika man tolkar varje utmaning.

Kanske även du känner för att vara med, alla dagar eller några av punkterna.


Åsikter - om dom är populära eller opopulära. Jag valde med flit att INTE ta gårdagens utmaning igår utan jag valde att ta dom här dagarnas utmaning tillsammans.
Varför - jo för att jag kan inte säga att mina åsikter är det ena eller det andra - jag tror att mina åsikter är både och. Själv kan jag ju inte säga om det är en åsikt som är populär eller inte - jag kan ju märka av hur andra uppfattar mina åsikter - men samma åsikt kommer att mottas olika beroende på vad den andra personen själv har för ståndpunkt. Det är faktiskt så att vi alla har olika värderingar o olika sätt att se på samma sak, vilket gör att vi kommer ha olika åsikt om samma sak. Och därför kommer vi också tycka olika om samma sak o därmed tycka att åsikten är bra eller dålig.Fem av mina åsikter som kan tas emot på olika sätt - båda vara populär eller opopulär åsikt.

  1. Jag tycker inte tiggare ska få sitta framför/bredvid entré dörrarna på matvarubutiker (eller andra butiker). Min åsikt är att det ska vara helt förbjudet för tiggare att sitta o störa kunder.
  2. Jag har åsikten om att för många ute i trafiken ska inte ens sätta sig bakom ratten.
  3. Något som jag tycker är viktigt - är att vi slutar ta in fler o fler invandrare innan vi kan ta hand om alla personer som redan finns här. Både våra egna barn, våra äldre o invandrare som redan finns här.
  4. En annan åsikt är vi människor faktiskt om man bara ger varandra chansen är otroligt hjälpsamma mot varandra.
  5. Att detta med "me to" samt feminism - jag är helt o totalt emot det. För mig blir det helt fel när det hela tiden pratas om tjejer/kvinnor. Jag anser att man måste sluta vara så tunnelseende och börja se till att ALLA människor ska ha rätten att gå säkert ute på gatorna, bli behandlade av andra med respekt. För även killar/män blir dåligt bemötta o är utsatta för risker att bli nerslagna o våldtagna.


Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer

JossusTravelPics
JossusTravelPics,
Förstår inte heller varför vi ska ta in fler när det inte finns bostäder och jobb åt oss som redan finns här.
Och sista punkten håller jag verkligen med om. Hur många listor med starka/inspirerande kvinnor finns det inte, oftast kan jag på mååånga män som åstadkommit betydligt mer än dessa kvinnor.
Och snacket om att vi tjejer måste hålla ihop. Nej, vi måste stötta varandra oavsett kön.
nouw.com/jossustravelpics
itismadeby
itismadeby,
Åhhh så härligt att läsa att det finns fler än jag med samma åsikt - framför allt det där sista med att det inte är tjejer utan alla oavsett kön eller ålder som måste stötta, visa respekt för varandra. nouw.com/itismadeby
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229