Fem en fredag, på lördagen

Vardagligt småprat, Listor o Utmaningar
Ja det får bli så, jag har läst många som är med just i denna "Fem en fredag" o tycker det har varit roliga frågor o svar att läsa, men jag har alltid hittat att läsa några dagar senare. Nu hittade jag fredagens fem frågor precis o tänkte att jag tar mina idag istället, lördag - går ju bra det med, tror jag :)Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så Elisa och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.


​1.Vilka vårtecken har du sett på sistone?

2.Vad är vår för dig?

3.Har du utemöbler du ställer fram runt den här tiden?

4.Byter du vinterjackan mot tunnare kläder vid minsta lilla värme eller väntar tills aprilvädret är över?

5.Brukar du märka av när timmen försvinner vid sommartid?


Vilka vårtecken har du sett på sistone?
Oj det har kommit flera vårtecken här hos mig sista veckan, dom ramlar in en efter en – det är ju så när våren väl börjar komma.

För mig är det första vårtecknet att det är sol o varmt i skyddade lägen, som mot en vägg, dagtid. I skuggan är det inte alls varmt o på natten är det någon minusgrad – det är tidig vår det 😊

Sen kommer det fram små gröna spirande ”saker” i rabatter, utmed gångvägar/vägar allt från vårblommor till växter som börjar vakna till liv.

Efter det så är det att dom kommer ut o sopar upp all sand dom öst ut på vägar, gångvägar o trottoarer.
Och det i sin tur medför dammiga smutsiga fönster, o man ser det för nu lyser solen… så första bästa lediga dag kommer fönsterputsning att göras…

Vad är vår för dig?
Vår … ja det är slutet på vintern, det är en påminnelse att även om allt liv som finns runt omkring mig. Men det är en tid som även om solen lyser o det börjar komma knoppar här o där en för mig ganska grå o smutsig period – jag tycker tidiga sommaren är mycket vackrare när allt grönt kommit fram.

Jag har lite delade känslor för våren o att det blir ljusare… för jag gillar mörka kvällar o nätter o det får inte bli för varmt – som förra sommaren.

Är det dags för utemöblerna att ställas fram snart?
Har bara en liten balkong o där står mina 2 stolar o bordet kvar hela året.

Byter du vinterjackan mot tunnare kläder vid minsta lilla värme eller väntar tills aprilvädret är över?
Jag har ingen direkt tjock vinterjacka om jag ska vara ärlig, så jag kör på samma tills det är så varmt att jag inte behöver någon jacka alls.

Brukar du märka av när timmen försvinner vid sommartid?
Oh ja det är det sämsta dom någonsin kommit på att göra.
Tiden ska vara mot hur solen står på himlen…
Det tar mig minst 1 vecka att ställa om mig, att kroppen vänjer om sig på den nya tiden.

Jag var så glad när jag hörde att detta skulle slopas, men nu har dom ju ändrat sig o det kommer inte ske förrän tidigast 2021 .. men dom hinner ju ändra sig igen.
Varje land får tydligen göra som dom vill nu, men antar att alla kommer följa varandra i detta o inte göra något annorlunda, starta upp bojkottandet av sommartiden. Som man allt bra har dom svårt att göra något…. Men alla dåliga beslut o förändringar är dom pigga på o gör så snabbt så att dom görs ”redan igår”.

Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer

Elisa,
Det går ju absolut så bra så att svara när man har möjlighet 😃 så kul att du hängde på!
Trodde också först att omställningen skulle slopas bra tidigare än 2021. Men det är väl mycket med det hela som ska ordnas, fast man kanske inte tror det. 😊
elisamatilda.se
itismadeby
itismadeby,
Antagligen ligger det ekonomiska anledningar bakom fördröjningen - men den som väntar på något gott väntar ju alltid förlänge 😉
nouw.com/itismadeby