Fem en fredag - Vanesaker

Helt otroligt vad fort denna sommar försvunnit - för nu känner jag verkligen att hösten är på intågande. Och tänk nu har jag ju även denna utmaning att ta mig an - försöka komma ihåg den varje fredag o inte komma på den någon dag senare *ler*.... vilket sker lite för ofta. Gillar dom verkligen, lite lagom kluriga att komma på svaren ibland o roligt att läsa andras svar.


Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så Elisa och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka dit så fler kan ta del av Fem en fredag.


Fem en fredag - Vanesaker

  1. Vilket snacks har du svårt att äta i lagom mängd?
  2. Vilken verbal (o)vana vill du bli av med?
  3. Vad finns längre inte i ditt liv efter lite ansträngning?
  4. Vilket ställe går du till för att du alltid har gjort det?
  5. Vad är något du hoppas fortsätter för alltid?


Vilket snacks har du svårt att äta i lagom mängd?
Salta chips har jag svårt att sluta äta om det finns mer... nu gillar jag egentligen bara just dom här vanliga chipsen som salta, vickning - inga smaker är det som jag blir sugen på. Samma med ostbågar - men tar jag en bit så är den sen kört o det är svårt att sluta.

Vilken verbal (o)vana vill du bli av med?
För tillfället tror jag inte att jag har någon sån vana som jag känner blir fel eller för mycket så pass att jag vill bli av med den o aktivt försöker få till den förändringen.

Vad finns, efter lite ansträngning, inte längre i ditt liv?
Att alltid ta på mig hela skulden när något sker... eller när man blivit oense med någon. Jag tog på mig skulden o vände o vred på det o mådde dåligt för att jag inte kunde undvika, att jag.... jag ... jag... Det blev ohållbart att känna att allt alltid bara var mitt fel.
Så med massor av ansträngning, gått i terapi efter min sons död o då fick jag hjälp även med detta.

Visst jag faller lätt tillbaka i gamla mönster när något sker. Det blir så med automatik - så jag har inte blivit av med just den saken o fått lära mig att det är inte det som behöver ändras, för många saker sker just utan att man tänker, det bara slår till utan att man är beredd - att slåss med att få bort ett sånt beteende är nästan lönlöst. Istället så jobbade jag på att bli medveten om NÄR det skedde o då börja ändra mina tankar till att se att allt faktiskt inte alltid är mitt fel... man är ofta mer än en... o att det heller inte är meningen att det ska bli fel .... så att jag jobbar på att inte ta på mig hela skulden när jag väl blivit medveten, när det slagit till med automatik.

I början kunde det ta någon dag - men alltefter man övar så kommer man på det snabbare o snabbare så ibland så kan man börja jobba på tankarna o känslan bara någon sekund efter att den där tanken "så dum jag är, det är mitt fel" - dyker upp.

Vilket ställe går du till för att du alltid har gjort det?
Nej... det finns inget sådant ställe heller när jag tänker efter. Dom ställena jag gick till förr är borta - om det är en affär eller matställe så är dom borta. Är det något ställe i naturen så bygger dom o förstör hela tiden så inget ser ut som det en gång gjorde...

Vad är något du hoppas fortsätter för alltid?
Att få ha kvar livsglädjen.
Vet hur det är den den överger en o hur man får kämpa för att få den tillbaka.... så den är jag rädd om o hoppas den kommer innas här för alltid.Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229