Fem en fredag - Uppkoppling

Så här skrev Elisa i dagens inlägg "Veckans frågor publiceras tack vare Google genom att jag skrev in ”five random questions”. De fem första frågorna som då dök upp tog jag helt enkelt. Och helt katastrof blev det väl inte?" Och jag kan bara svara på den frågan - Nej det blev långt ifrån katastrof, tycker det blev riktigt bra frågor. Jag beundrar kreativiteten o fantasin som alla har som kommer på olika teman/ämnen/frågor för utmaningarna - jag är inte i närheten så duktig.


Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så Elisa och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka dit så fler kan ta del av Fem en fredag.

Fem en Fredag - Uppkoppling!

  1. När var första gången du kopplade upp dig mot Internet?
  2. Var ”hängde” du i början av din internettid?
  3. Vilken var din första e-postadress?
  4. Vem skulle du vilja träffa på riktigt som du endast känner online?
  5. Vem i din närhet är minst uppkopplad?När var första gången du kopplade upp dig mot internet?
Oj, jag kommer inte ihåg exakt år, men vi hade en dator på jobbet, jobbade som telefonsekreterare o vi skulle sälja internetabonnemang. Då hade vi möjligheten att koppla upp oss o prova, så att vi skulle veta hur man gjorde bland annat. Men det tog så lång tid att när man fick möjligheten, på rasterna, så hann man just bara koppla upp sig men surfa... näää det tog för lång tid, det räckte inte rasten till.

Var ”hängde” du i början av din internettid?
Jag surfade mest för att leta fakta av olika slag - men sen var det Lunarstorm ett tag, men var inte så aktiv och chattade via ICQ, det var där vi höll kontakt när jag gick kurser, programmering bland annat.


Vilken var din första e-postadress?
Ohh den har jag kvar än idag *ler* - en hotmailadress, som kapades o jag kunde inte använda den på ja säkert 2 år... så provade jag att "få" adressen igen o det gick igenom, o när jag kom in ligger alla mina gamla mail kvar.

Så min inre fråga blev då... var adressen verkligen "kapad" eller var det mer tekniskt strul hos hotmail som gjorde att många under en period inte kom åt sina adresser. Men det sas att dom var kapade o att man fick "skylla sig själv" att man inte hade säkert lösenord...

Vem skulle du vilja träffa på riktigt som du endast känner online?
Ja det finns några som jag ännu inte träffat, men som jag jätte gärna skulle vilja träffa. Men några av mina närmaste vänner, även om dom bor långt bort, har jag lärt känna just via nätet. Som en av dom jag besökte på semestern :)


Vem i din närhet är minst uppkopplad?
Oj.... vem kan det vara. Tror det nog måste vara en kollega - han är så totalt ointresserad av datorer, han använder inte heller sin mobil mer än att ringa med o ta emot/sända sms, om han måste. För jag tror inte att det beror på att han inte kan, för han är super smart o har massor av kunskaper om precis allt... men det här med internet, vara uppkopplad, dator, mobil - nej inte hans grej.


Att jag använder min laptop flitigt det går inte att ta miste på eller hur *ler*. Många skrattar lite åt mina utslitna tangenter o har svårt att skriva på den då dom inte vet vilka bokstäver som inte syns *ler*.... men jag tittar knappt på tangenterna när jag skriver så jag behöver inte "se"

Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229