Fem en fredag - och jag är sen att hänga på

Men skyller på att jag tappade lusten o stingen att blogga när det trasslade - sitter idag o tittar på inläggen jag gjorde med färgat text... ska jag ska jag inte ändra till svart text nu är tankarna...
Men bättre sent än aldrig o jag gillade frågorna för fredagen som var - så jag tar o gör mina fem idag istället.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så Elisa och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

Fem en fredag - Rester

  1. Vad skulle du kunna laga med hjälp av det som just nu finns i ditt kylskåp?
  2. Vad blir det oftast kvar för rester hos dig?
  3. Kan du koka soppa på en spik?
  4. Tar du med dig mat i doggy bag om du ätit ute?
  5. Sorterar du ditt matavfall?Pyttipanna - är det första jag tänker på när jag hör att man gör något gott av rester. Men det är sällan jag gör just pytt av rester, pytt gör jag för att jag vill ha det, jag tycker om det o mina barn har haft som en av sina favorit rätter.


Vad skulle du kunna laga med hjälp av det som just nu finns i ditt kylskåp?
Just nu är mitt kylskåp väldigt tomt, har ju varit dålig så det har inte handlats för att fylla på. Men jag skulle kunna ta resterna från potatissoppan, dela upp kycklingen som finns kvar o lägga ner i soppan. Dela den lite för torra halvan av en fralla i små kuber o steka lite frasiga i smör o lite vitlök. Så även om det är lite så kan det bli en portion av något ätbart ialla fall.

Vad blir det oftast kvar för rester hos dig?
Ja, är ensam o lagar kanske med flit lite extra för att just kunna ha som rester dagen efter. Har ingen stor frys därför är det meningslöst att göra för att frysa in. Jag tycker också att det är trevligt att slippa äta exakt samma mat dagar i rad.

Kan du koka soppa på en spik?
Ja... det brukar ialla fall bli ätbart när jag slänger ihop något o kryddar lite för att ge lite smak.

Tar du med dig mat i doggy bag om du ätit ute?
Jag har gjort det två gånger, från samma ställe, men där tog alla med sig hem i doggy bag. En pizzeria, man fick sjukt stora pizzor så det gick inte att få i sig mer än halva. Så det var per praxis att ta med det man inte åt upp från det stället än att äta upp allt eller lämna. Togs med dit av en jag dejtade - var ju bra man hade ju lunch dagen efter också :)

Sorterar du ditt matavfall?
Så kom en sådan där hemsk samvetsfråga som gör att man blir medveten om att man borde vara bättre o sen hittar man bra ursäkter till varför man är så urusel på det. 
Jag gjorde det när jag hade möjligheten att lämna av mina soppor sorterat - men här är det en stor tunna som står o det finns ingen sortering om jag ens skulle vilja... har ingen direkt lust att åka runt med soppor i bilen för att leta upp ett ställe där jag har möjligheten att slänga sorterat utan att själv bo på stället. Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer