Fem en fredag - lite sent igen ...

Tydligen ska jag vara lite sen med mina svar på dessa frågor *ler*... tänkte hela veckan på dom för att jag inte skulle missa, ialla fall se vad det var för frågor denna vecka, sen besluta om jag ville vara med eller inte... en del frågor är svåra att svara på helt enkelt.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så Elisa och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.Här är veckans frågor som jag tyckte var lite svåra att svara på. Två kommer jag ha lättare att svara på än dom andra, men ska nog få till något svar som är per än "Pass".

  1. Vad är svårt att tro om dig genom att bara titta på dig?
  2. Vilket första intryck brukar du oftast få av någon?
  3. Vilket första intryck tror du folk får av dig?
  4. Vad har du sett mest av under veckan?
  5. Vilken påverkan tror du att du har på folk runt omkring dig?


Vad är svårt att tro om dig genom att bara titta på dig?
Jag har ingen aning om vad det kan vara... kanske vilket yrke jag har nu sen lite mer än 5 år tillbaka. Något annat kan jag inte komma på, ingen har sagt något o det är fel tidpunkt på dygnet för att börja fråga vänner *ler*.

Vilket första intryck brukar du oftast få av någon?
Jag är ganska snabb på att "döma", att få en känsla för människor jag träffar, visst har jag någon gång haft fel, men oftast har jag rätt.
Då o då har jag när jag fått en negativ känsla, försökt intala mig att man måste ge människor en chans. Så jag har till o med försökt mig på att umgås i dom fall där personen velat umgås o prata med mig som vän. Jag försöker vara öppen o ge den där chansen.
Men det går inte, för det där jag kände från start visar sig vara rätt o det blir bara jätte fel.

Jag gissar att det här är lika som att man tycker om någon direkt - man vet inte vad det är, det bara finns där. Kroppsspråk o hållning, hur dom tittar på andra, röst, ja lite sånna småsaker tror jag kan vara omedvetna avgörande saker. För när det kommer till första intrycket så han man inte lärt sig den personens värderingar eller sätt att vara, så det kan inte vara det som gör det.

Vilket första intryck tror du folk får av dig?
Oj det här kan nog vara ganska olika beroende på vilken dagsform jag är i - inbillar jag mig ialla fall. Allt från vresig o otrevlig, till att jag är en glad, snäll, hjälpsam o öppen person.

Men det där med öppen är inte helt sant, för jag släpper inte in mer än få få sådär riktigt nära, men jag kan nog verka öppen för jag kan prata om allt, ytligt...

Vad har du sett mest av under veckan?
Min lägenhet - lite ovanligt då det normalt är bilens panel som blir det svaret - men denna vecka har jag varit hemma o passat på att plocka lite.

Vilken påverkan tror du att du har på folk runt omkring dig?
Då många runt mig ofta kommer till mig när dom behöver prata av sig så hoppas jag att anledningen är att jag påverkar dom på ett positivt sätt, att jag inger ett lugn som gör att dom kan tänka lite klarare o på ett annat sätt på saken.


Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer

Paula,
Ja det var inga lätta frågor att tackla. De flesta verkar dock vara rörande överens om att ett första intryck är det bestående när det gäller vad man lägger märke till först. Men som du skriver, man måste ju ge människor en andra chans, kanske har de en dålig dag, eller har ett lite tuffare skal som sedan döljer världens bästa person inuti bara man knackar på lite.
paulaz.se
itismadeby
itismadeby,
Inte lätta men jäkligt intressanta, det är ju oftast dom lite mer svåra frågorna som ger svar efter att man tänkt till lite... Ja men vet ju inte, det kan ju ske... även att man själv har en dålig dag o reagerar på fel sätt... man vet ju aldrig o har man gett en andra chans så är man ialla fall helt säker om intrycker består
nouw.com/itismadeby