Fem en Fredag - Karaktär

Listor o Utmaningar

XXXXX


Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så Elisa och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka dit så fler kan ta del av Fem en fredag.

.

.

Fem en Fredag - Karaktär

.

  1. När skulle man hitta dig med handen i kakburken?
  2. Vad har du försökt dig på men aldrig avslutat?
  3. Vad kompromissar du oftast med?
  4. Vad låter du ingen ta ifrån dig?
  5. Vilken kraft skulle du ha som superhjälte?

.

.

När skulle man hitta dig med handen i kakburken?
Oj vilken svår fråga som startade upp dagens tema. Jag lever ju ensam så hemma gör jag som jag vill o då blir det ju inte direkt att jag kan känna mig ertappad av någon. Annars är det samma sak, jag är för feg för att göra emot regler o lagar i t ex trafiken.
Men det jag kan komma att tänka på är när det finns en stor bytta med godis på stationen/jobbet, att om jag hinner med så plockar jag ut chokladen.

Vad har du försökt dig på men aldrig avslutat?
Det finns nog många många saker som jag aldrig avslutat, men inget större projekt som jag optimistiskt påbörjat i tron om att det här fixar jag o sen inte kunnat avsluta det. Vissa saker kan däremot ta lite längre tid att avsluta *ler*.


.

.

Vad kompromissar du oftast med?
Egentid, jag har lätt att låta allt o alla andra få ta tid, men den där viktiga egentiden hinns inte med… (Men har lovat mig själv att bli bättre på det…)


.

.

Vad låter du ingen ta ifrån dig?
Tron på kärleken. Den finns i så många olika former (till sin partner, till sina barn, till sina föräldrar, sina vänner, till djur, till naturen, till musik…) , o den är en av dom viktigaste sakerna vi har i våra liv. Att få ge o få ta emot kärlek är viktig för att vi ska må bra, kunna känna glädje, få känna trygghet, utvecklas som personer.

Vilken kraft skulle du ha som superhjälte?
Är att vara osynlig en kraft hos en superhjälte? Blev lite osäker, men det skulle jag vilja vara, osynlig när det passar mig. Eller kunna läsa tankar eller ha bra hörsel.

.

Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer

Hanneles bokparadis ,

mina barn vill inte att jag ska äta för mycket godis ❤️

hannelesbibliotek.blogspot.com/
itismadeby
itismadeby,
Nej godis är en last man lätt faller för 😊 Det är ju så gott
nouw.com/itismadeby
Gerd,

Bra hörsel, skulle jag vilja ha. Även bra syn. Kul att läsa dina svar!

Trevlig fredag, Gerd

gerd-geddfish.blogspot.com
itismadeby
itismadeby,
Ja tänk att slippa säga "va" så ofta i dagens höga ljudnivå... för att inte tala om att man kan tjuvlyssna 😉
nouw.com/itismadeby
Kina,

Att bli osynlig och kunna lyssna i smyg var också mitt svar på fråga fem. Det där med kärlek är ju faktiskt den viktigaste frågan här på vår jord! Ha en bra helg!

guldkornitillvaron.blogspot.com
itismadeby
itismadeby,
Ja o att man inte tappar tron på kärleken. Gillade verkligen ditt svar på det här med att kompromissa 😊 - ha en fin söndag
nouw.com/itismadeby
A Room of my own,

jag valde också att vara osynlig och det var för att kunna operera ostörd när jag tänkte göra ingrepp

mrscalloway.blogspot.com/
itismadeby
itismadeby,
Ja visst är det en härlig tanke att kunna göra saker utan att någon stör en... o på så sätt kunna göra många bra saker.
nouw.com/itismadeby
Paula,

Oj, att kunna läsa andras tankar, både kul men också läskigt. Tänk om andra har dåliga tankar om en själv, hur repar man sig då? Jag kan hålla med dig om att egentid är något jag vill ha mer av. Samtidigt är det så många som mår dåligt av ensamhet nu i pandemitiden, så jag försöker stötta så gott jag kan.

paulaz.se
itismadeby
itismadeby,
Tittade in o läste dina svar o blev sååå sugen på ost o kex 😊 Det är ju ofta så att om man få tillfälle att lyssna på vad andra säger om en eller tänker så blir man inte odelat glad... så man kanske ska kunna läsa tankar o höra men allt om en själv, personligt flltreras bort *ler*. Ja det är många som fått lida på det sättet det här året - ensamhet, icke självvald är något som äter upp en från insidan. Jag jobbar ju pga av pandemin på tok för mycket - men valet har gjorts att vi är några få som kör just dessa covidtransporter till o från vården - så även om jag har fullt upp så har man ändå inte samma kontakt med sina nära o kära som man skulle vilja ha. Det är det enda vi kan göra, försöka stötta varandra o förstå varandra.
nouw.com/itismadeby
Karoleen,

Jag var lite vildare i yngre dar och gjorde både det ena och det andra som kanske inte var helt lagligt men numera är jag väldigt laglydig 😂

karoleen.se/
itismadeby
itismadeby,
Ja det är väl så det ofta blir - med åldern så kommer även klolheten eller kanske mera att man inte orkar vara lite wild & crazy 😊
nouw.com/itismadeby