Fem en fredag - i rätt tid

Vardagligt småprat, Listor o Utmaningar

Tydligen ska jag vara lite sen med mina svar på dessa frågor *ler*... tänkte hela veckan på dom för att jag inte skulle missa, ialla fall se vad det var för frågor denna vecka, sen besluta om jag ville vara med eller inte... en del frågor är svåra att svara på helt enkelt.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så Elisa och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.


Lite skoj med nostalgi, att minnas så långt tillbaka som just disco-tiden *ler*

  1. Vilken låt tar dig tillbaka till discotiden?
  2. Vilken maträtt påminner dig om din barndom?
  3. Vad för trend skulle du vilja se komma tillbaka?
  4. Vilken var den första CD-/LP-skiva/kassettband du köpte?
  5. Tittar du någonsin igenom saker och lådor med saker du sparat?Vilken låt tar dig tillbaka till discotiden?
Här kommer massa minnen tillbaka, det finns många många låtar som jag nu börjar leende nynna på. Men den som jag började nynna på först, kanske för att jag nyligen hört låten är Stayin Alive – Bee Gees.
Nästa är Y.M.C.A - Village People, den finns det väl ingen som inte kommer ihåg 😊

Vilken maträtt påminner dig om din barndom?
Jag har tidigare skrivit om min favorit rätt – köttfärssås o spagetti. Men det som får mig att tänka på barndomen, och min farmor är faktiskt stek, kokt potatis o en härlig brunsås med sallad o italiensk salladsdressing (den här är viktig, det ska vara köpt på flaska o man sitter där o skakar o skakar, helst ville jag ha den när halva flaskan var använd så jag fick det goda på min sallad)

Vad för trend skulle du vilja se komma tillbaka?
Oj, alla trender som är ”moderna” har väl mer eller mindre redan kommit igen, inte bara en gång. Jag tycker det är ganska bra idag som det är, det finns ingen direkt stram trend, det är mer en blandning av allt o inget….
Men kanske 20-talet hade varit lite skoj att se som en mer markerad trend, med dom raka klänningarna o hattarna.

Vilken var den första CD-/LP-skiva/kassettband du köpte?
Min första egna köpta …. Jag kommer ihåg hur omslaget såg ut på LP-skivan – blå… men just nu kommer jag inte ihåg artisten … det är helt blankt – men det kanske kommer *ler*

Tittar du någonsin igenom saker och lådor med saker du sparat?
Ja när jag flyttar….Men det finns inte så mycket kvar längre av olika anledningar….Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer

BP,
Låtarna känner jag mycket väl igen. Village People - yes! Å kläderna/modetrenden var vju väldigt stiliga och kvinnliga, och jag tänker osökt på dansen Charleston. Undrar om dagens ungdom skulle vara road av att lära sig;-)
bp-computerart.blogspot.com/
itismadeby
itismadeby,
Ja det vore skoj det - om dansen Charleston kom tillbaka - men nej jag tror inte ungdomarna skulle vara roade att lära sig - vad jag märkt så dansas det inte så mycket längre... dom hänger mest i barerna 😊
nouw.com/itismadeby