Fem en Fredag - Hamstring

Listor o Utmaningar

Oj vilket intressant ämna för denna fredag - fast jag tar o svarar på lördagen *ler*. I dessa dagar så är det verkligen en het fråga o jag hörde på radio på torsdagsnatten en dam som pratade om just det här med den panikartade hamstringen av det mesta i affärerna... att hon tyckte att det var så respektlöst att göra så - för det är enbart dom som har pengar som kan göra det, som kan handla på sig massor av olika varor. Pensionärer som hon, o även andra som verkligen räknar på öret för att få det att gå ihop - har ingen som helst möjlighet att göra stora inköp om inte pensionen/lönen precis kommit.

Så hon tyckte att man av respekt för varandra inte ska bunkra upp för mycket - utan bara ha för ungefär en vecka - om inte alla bunkrar panikartat kommer heller inte varorna ta slut - så som dom är på många ställen idag.

Kloka tankar o åsikter hon hade tyckte jag.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så Elisa och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka dit så fler kan ta del av Fem en fredag.

Fem en Fredag- Hamstring

.


  1. Vad är något du alltid ser till att ha hemm?
  2. Vad behöver du fylla på med i skafferiet?
  3. Har du gjort några extra inköp med anledning av Coronaviruset?
  4. Hur handlar du vanligast din mat?
  5. Vilken vara är oersättlig om den skulle vara slut?

Vad är något du alltid ser till att ha hemma?
Det här var nog den svåratste frågan som blev starten på dessa fem en fredag - det finns nog inget nu när jag är ensam som jag ser till att alltid ha hemma... men ska väl välja något - pasta o krossade tomater är sånt jag köper hem ofta, innan det tar slut..

Vad behöver du fylla på med i skafferiet?
Nu är det skafferiet som frågan gäller - mitt skafferi är väldigt överfyllt just nu av det mesta som jag vill ha där (och lite till om jag ska vara ärlig) Det jag skulle behöva fylla på - det som börjar ta slut är mer varor i frysen - som kött, korv, fisk osv.... det tänkte jag faktiskt ta o fylla på lite när jag går o handlar imorgon - kan ju vara trevligt att ha något till ris, pasta o potatis

Har du gjort några extra inköp med anledning av Coronaviruset?
Nej, jag kommer nog inte heller göra det. Jag handlade toapapper idag, men det var för att jag behövde det - visst tog en lite större förpackning än den jag brukar - men känner att just toapapper inte är något som jag "dör" av att inte ha hemma - skulle det vara så att det tar slut på affären så får man helt enkelt hoppa in i duschen, inte värre än så även om det blir lite mer omständigt...


.

Hur handlar du vanligtvis din mat?
Jag är ju ensam o behöver inte storhandla på samma sätt som när man är en familj - får inte plats med att förvara allt hemme heller, jag hoppar in i en affär o handlar det jag behöver. Hade velat kunna handla på ett lite annorlunda sätt - när det är billiga saker. ta någon extra, men som jag bor idag så går inte det o då är det heller ingen mening med att handla på något annat sätt.

Vilken vara är oersättlig om den skulle vara slut?
Balsam/inpackning - det finns inget annat man kan ta istället för - så det är nog det jag känner vore oersättligt om den skulle ta helt slut.

.

Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer

SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Godmorgon fina du! Jag tycker det är så sjävlist att hamstra på det där viset, kan folk inte tänka på andra också? Man är ju orolig att man själv inte kommer få mat när det ser ut sådär i affärerna tyvärr. Hoppas verkligen viruset lägger sig snart så allt blir lugnt igen. Massa kramar 😊 <3
nouw.com/sofialissmyr
itismadeby
itismadeby,
Hejsan, lite mer eftermiddag nu *ler* sovit hårt idag - skönt. Ja det är själviskt o dumt - det ska mycket till innan vi är helt utan mat - ja förutom då att så många desperat bunkrar av allt dom kommer åt. Vilket jag inte alls förstår. För jag tror inte att någon kommer på något så dumt som dom gjorde i Kina - svetsa igen dörrar/portar så att människor inte kunde komma ut o handla - inte ens dom som inte var sjuka.... Alla är ju inte det - när man tittar på mängden människor o antalet sjuka är det en väldigt liten %. Och min tanke var när jag såg hur dom gjorde - hur många av kinas dödsfall är pga av anledningen hur dom behandlat sina invånare... inte kunnat få hjälp, inte kunnat få mediciner eller mat.... DET är inte coronaviruset som är dödsorsaken... det är styrande människor som ska slå sig för bröstet o kunna säga - Vi stoppade smittan... Kramar <3
nouw.com/itismadeby