Så här skrev Elisa i dagens inlägg "Veckans frågor publiceras tack vare Google genom att jag skrev in ”five random questions”. De fem första frågorna som då dök upp tog jag helt enkelt. Och helt katastrof blev det väl inte?" Och jag kan bara svara på den frågan - Nej det blev långt ifrån katastrof, tycker det blev riktigt bra frågor. Jag beundrar kreativiteten o fantasin som alla har som kommer på olika teman/ämnen/frågor för utmaningarna - jag är inte i närheten så duktig.


Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så Elisa och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka dit så fler kan ta del av Fem en fredag.

Fem en Fredag - Google!

  1. Vilken hushållssyssla tycker du allra minst om?
  2. Vilket kollektivmedel använder du helst inte?
  3. Vad är ett ljud du älskar?
  4. Om du skulle måla en tavla av ett motiv du sett från veckan, vad skulle det vara?
  5. Vad är något du lärt dig den här veckan?

Vilken hushållssyssla tycker du allra minst om?
Tvätta fönstren - det blir aldrig bra, hur jag än gör... det blir inte bra.
Eller att plocka i eller ur en diskmaskin - jag hatar det, det är få saker jag säger att jag hatar, det här är en av dom sakerna... så jag kommer aldrig ha en diskmaskin i mitt hem - finns det en använder jag den inte. Är det någon annan som stoppar in disk i den o sätter igång den får dom plocka ur den själv.... jag gör det INTE. Men diskar mer än gärna förhand.

Vilket kollektivmedel använder du helst inte?
Alla - jag avstår dom helst... visst ibland så måste jag, men det är motvilligt.

Vad är ett ljud du älskar?
Regn, det finns inget mer mysigt o avkopplande ljud än regn.Om du skulle måla en tavla av ett motiv du sett från veckan, vad skulle det vara?
Oj en tavla från senaste veckan... tror jag skulle ta o måla en tavla från Högo hundutställning - en bild från tidig morgon, när hela området var utan människor, tyst, öde - men så skönt o avkopplande att strosa genom.

Vad är något du lärt dig den här veckan?
Vad kan jag ha lärt mig denna vecka - något är det nog, man lär sig något litet varje dag det är jag övertygad om. Men sen om man alltid vet om det, märker av det, det är jag inte så säker på.
Jag tänker lite på det som skett i Norge sista veckorna o som kommit till kännedom sista veckan - om den mystiska sjukdomen som härjat i Norge - eller rättare sagt det är bara Norge som varit ärlig nog att gå ut med det, som reagerat o gör något aktivt åt det eller hur jag ska säga...

För det finns även fall här i Sverige - men inte läser man om det inte... jo det finns något om att det finns ett "liknande" fall i Göteborg. Även hört rykten om att det ska finnas något fall här o där i landet, men tänkt att det kanske är mer panikskvaller för att folk blir rädda, det blir förstorat när det går från mun till mun. Hade det verkligen varit något allvarligt fall så borde väl Kennelklubben reagerat, även pressen borde ha varit på det o skrivit om det - eller hur?

Eller att man ialla fall går ut o talar om vad man har för beredskap, vad man gör med fallen som liknar dom fall som funnits i Norge. Men näää det är knäpp tyst så alla tror att det är lugnt här i landet, vi har sluppit undan.

Nu vet jag då tyvärr att så är inte fallet - för en väninnas bonusdotters hund blev jätte sjuk härom kvällen, kräktes o hade diarre, bara någon timme senare sprutade det blod om honom. En ung pigg fullvaccinerad hund. Och nu kan jag inte längre säga att det kan vara saker som förstorats, när det gått från mun till mun i rädsla för smittan. För det är för nära mig o jag känner personerna.
Hunden las in med antibiotika, dropp, syrgas... riktigt dålig, han har inte blivit sämre, men lite lite bättre o vi alla hoppas att det kommer vända mycket mer så att han blir bra.

Det jag anser mig ha lärt mig är att pressen inte alls är det dom säger sig vara - att dom informerar om saker som sker, Nyheter. Och att allt tas med... nej det finns ett urval o vissa saker ska inte tas upp, eller anses inte vara av vikt - vad detta är i fallet med sjuka hundar - vet jag inte. Men jag har skrivit både till SKK o Jordbruksverket o ställt frågor om vad som görs här i landet när en hund kommer in, läggs in med liknande sjukdomsbild som hundarna i Norge - tar man prover att ha att jämföra med eller.....

Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
,
Vilken rolig ide. Jag ska försöka att svara på frågorna innan jag kryper till sängsnouw.com/stenhagenbettan
itismadeby
,
Va skoj - jag gillar hennes fredagsfrågor o att läsa andras svar 😊nouw.com/itismadeby
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229