Fem en Fredag - God jul! II

Listor o Utmaningar

Sista fredagen på 2020 - nu börjar nedräkningen till nästa år, ett år som alla går o väntar på i förhoppning om att det ska bli ett bättre år. Nästa redag blir den första dagen på 2021. Jag har lite svårt att förstå att året redan är slut... dagarna är räknade. Jag persoligen längtar efter lite snö - få lite vinter, lite kallt, rent o ljust... Men betongen på lite ... *ler* för anar att kommer det börja snö finns risken att det inte blir direkt lite av varken sn�� eller senare kylan. Man har ju ändå rätten att hoppas o önska sig.
Julen blev inte vit av snö, men det var ialla fall någon minusgrad o frost - så lite vitt var det :)


Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så Elisa och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka dit så fler kan ta del av Fem en fredag.

.

.

Fem en Fredag - God Jul! 2

.

  1. Hur blev julen som den brukar vara?
  2. Vad hände i år som inte hände förra julen?
  3. Vad tittar du på varje jul?
  4. Hur spenderar du helst juldagarna?
  5. Vad är det godaste på julen?

.

.

.

Hur blev julen som den brukar vara?
Beror lite på vad jag ska tänka som ”den brukar” – så som vi hade jularna när ag växte upp eller när jmina barn var små eller som senaste 6 årens jular.
För när jag växte upp var julaftonsdagen o tidig kväll helt o hållet barnens, sen var det dom vuxnas tur. Det hade jag med mig även när mina barn var små.
Men sista åren har jag jobbat, så det är ju en helt annan typ av jul med en annan ”familj”.
I år blev det som tidigare jular där barnen varit i centrum – men Kalles jul på tv, julmaten o väntan på julklappsutdelning, njuta av att se o höra barnen öppna sina julklappar. På kvällen sen satte vi oss vuxna o spelade lite kort o kopplade av.


Vad hände i år som inte hände förra julen?

Att jag var ledig o kunde delta under hela julaftonen – förra julen jobbade jag o var med en stund under maten o fick sen gå ….

.

.

Vad tittar du på varje jul?
Kalle Ankas jul – det är ett måste, det blir lite att varva ner o ha tillfälle att göra i ordning maten. Sen dagarna innan jul så har det blivit en liten tradition för mig att se Tomte är far till alla barnen.


Hur spenderar du helst juldagarna?
Att få koppla av, bara vara mig själv o njuta av tiden, juldagarna. Helst hade jag velat ta en promenad i snön.


.

.

Vad är det godaste på julen?
Det finns ju så mycket – jag älskar janssons frestelse o här är jag lite kräsen. Att jag tar upp just jansson på den här frågan är nog för att jag blev besviken på den som serverades i går o har redan planer på att göra en egen… låna ugn hos någon o få den gräddad o sen njuta av en som smakar som den ska
😊

.

Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer