Fem en fredag - Fritidsgöra

Listor o Utmaningar

Det är verkligen kyligt på nätterna, men nu har vi ialla fall haft några riktigt fina dagar med sol o värme, i solen. Men det var kort, för nu har det utlovats regn regn regn - en hel vecka med regn.... nu vet jag att vi behöver regn, jag har inget emot regn, jag tycker det är mysigt - att gå en promenad o bli genomsur har sin charm på något sätt. Men samtidigt så behöver vi få det lite varmare också - som påsken :)

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så Elisa och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka dit så fler kan ta del av Fem en fredag.


Fem en fredag - Fritidsgöra

  1. Nämn ett par böcker på din att läsa-lista?
  2. Vad har du för höjdpunkter på att göra-listan i helgen?
  3. Vilken film ser du mest fram emot att se?
  4. Vad är något du skulle ha gjort i veckan men som får vänta till nästa?
  5. Har du ett ofärdigt projekt liggandes du inte har rört under senaste året?Dessa frågor "Fem en Fredag" har blivit något jag längtar efter varje vecka - att se vad ämnet är. För det är lika roliga ämnen varje gång. Jag måste säga att jag beundrar alla kreativa människor som sätter ihop frågor, utmaningar o får ihop så roliga spännande ämnen varje gång.


Nämn ett par böcker på din att läsa-lista?
Oj, böcker, jag älskar böcker o jag gråter varje gång jag slänger iväg någon. För det måste jag ju göra då o då... det finns inte plats för alla mina små älsklingar, det är bara att inse. En dröm vore att få ha ett helt stort rum som eget bibliotek.... oj så mycket att damma sen *Ler*

På bilden ser ni översta lagret av "ska läsa-listan"... ska bara läsa klart boken om meditation sen kommer jag ge mig på nästa bok i högen. Först - tror jag Thomas Eriksons böcker "Omgiven av...." sen får vi se.
Nu är inte alla böcker sånna som man läser pärm från pärm, dom tre som står upp är mera bläddra o hitta recept att vilja prova på att göra.

Tiffany Reisz, Helgonet är bara en av böckerna i serien - resten har syrran, det är heller inte nya böcker utan "läsa-om-böcker" o varje bok i serien ska läsas om.
Det gäller även dom tre som ligger ovanför den boken - Varför händer detta mig... igen?!, Kvinnors Vrede och Flow - det är omläsning på dom som gäller.

Som sagt detta är högen av "ska-läsa-snart" det finns minst lika många som ligger o väntar på att denna hög ska minska *Ler*


Vad har du för höjdpunkter på att göra-listan i helgen?
Hade tänkt mig att det skulle bli att promenera utmed ån, men med väderlek som lovar regn så får vi se... Annars så finns inte så mycket på den listan - ledig o ska bara lata mig - fast det har jag gjort i flera dagar nu.... visst det har städats, tvättstugan osv men det räknar jag liksom inte in, det är saker som ska göras oavsett om det är lata dagar eller inte.Vilken film ser du mest fram emot att se?
Jag har varit så dålig på att gå på bio o lovade mig själv vid nyår att bli bättre på det under året - ändå har jag ännu inte kommit iväg o sett en enda - *skäms på mig*. Ja verkligen för jag har inga som helst ursäkter till varför jag inte skulle kunna gå.... jag har hela 140 m att gå till vår biograf, det tar alltså 2 min....

Ursäkten jag har är kanske ändå den bästa, det har inte varit några filmer under våren som jag känt att jag verkligen vill se. Men nu har det kommit två filmer som jag verkligen vill se - barnfilmer *ler* ja fantasi o helt utan verklighet passar mig just nu. Det är Pikachu Dectektiv, vem kan motstå att se den lilla söta gula bollen, ja inte jag - men så spelar jag sen spelet kom ut Pokemon Go, till o från ganska aktiv...
Sen är ju Aladdin ett måste, att få se en helt ny upplaga o Will Smith som ande bara måste bli bra eller?

Sen vill jag gärna se The Hustler, inte för att jag gillar när man gör nya filmer av gamla, eller som det nu är så poppis att göra - byta ut männen mot kvinnor, som Ghostbuster, Ocean´s 11... o nu då är det Rivierans Guldgossar som gjorts om. Men jag gillar Rebel Wilson som skådespelerska, så jag tror att den kan vara exakt sådär lagom att titta på som tidsfördriv o bara få småskratta.

Vad är något du skulle ha gjort i veckan men som får vänta till nästa?
Ja då, det finns - det skjuts på vecka till vecka till vecka.... att flytta upp resten av kartongerna till vinden så jag slipper ha dom i lägenheten... men först titta igenom dom vad som ska sparas o vad som kan slängas....Har du ett ofärdigt projekt liggandes du inte har rört under senaste året?
Jag har ju en hobby, att gravera på glas o det finns en idé, en plan på att göra något mer av det - göra en serie med ett speciellt motiv som kommer igen på flera olika saker.... att öva o öva för att bli bättre på det o att köpa en jätte bra gravermaskin för att det ska bli bra saker av den här idén.
Men den här idén har legat orörd väldigt länge nu - kanske någon mening med denna fråga i Fem en Fredag - för att jag skulle bli påmind o komma igång *ler*


Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer

Elisa,
Tack för dina ord. 😊 jag blir så glad när folk säger de gillar det jag gör, och framför allt deltar så jag får ta del av andras tankar!
Vad spännande att du graverar glas! Hur började du med det? Hoppas frågan gjorde att du kommer igång med din idé. 😉
elisamatilda.se
itismadeby
itismadeby,
Jag började för att ett ex/vän visade mig o tyckte att jag skulle börja, för jag är så kreativ (det kan vi i o för sig diskutera) men jag lånade hans gravymaskin o provade - det var otroligt skoj så jag fortsatte. Varit perfekta personliga saker att ge bort.... gravera på glaset till ett ljus eller en bruk med godis i osv. Jag hoppas det jag med, måste komma igång med livet lite helt enkelt 😊
nouw.com/itismadeby