Fem en fredag - Avslutning

Listor o Utmaningar

Borde som sagt sova - men.... ingen mening med att försöka när det inte går så jag tar tag i fredagens fem istället *ler* alltid lika spännande att se ämnet, se om jag kan komma på spontana bra svar o ännur roligare att läsa andras svar. Denna gång var frågorna väldigt lika till själva ämnet - skolavslutning, skollov osv.... förrut har det varit ett ämne men frågorna har varit med helt olika inriktning... vilket jag personligen har tyckt varit just det roliga, att man får fem punkter som är så olika men ändå samma tema.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så Elisa och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka dit så fler kan ta del av Fem en fredag.

Fem en fredag - Avslutning


  1. När tog du studenten/gick ut skolan?
  2. När var senaste gången du hade lov?
  3. Hur såg en avslutning i grundskolan ut?
  4. Vad brukade du göra under dina sommarlov?
  5. Vilken låt förknippar du till sommar och avslutning?


Den här gången blir det ett samlingssvar...

Vi börjar med sista gången jag hade lov - jag tänker då att man pluggar något, går en utbildning av något slag o får lediga dagar/lov som inte är helg, röd dag. Då är det 5,5 år sedan. Det var då jag gick en utbildning, o vi hade en vecka lov.... det var väl mest för att alla andra hade ledigt då o det blev mest passande. Så det räknar jag som lov.

Skolavslutningar när jag gick i grundskolan var varierande - jag har haft dom på skolgården, i aulan, på en idrottsplats (gräsmattan), har varit i kyrkan, o en park. Beroende på vilken skola o väder o vad som låg närmast o var passande för antalet elever. Jag böt skola ofta - inte för att vi flyttade, det är samma ort o till o med samma klass från 1an till 9an - men det var en ort som växte o skolor byggdes hela tiden o från att ha haft elever i alla åldrar så blev det lågstadie i en skola o mellanstadie osv... vilket gjorde att vi fick flytta runt... men det var oftast till nya fräscha skolor *ler*

Ja låt, den som alltid alltid var med - Den blomstertid nu kommer....


Sommarloven när jag växte upp... ja det var delvis hos mamma, hemma, ute med husvagnen eller ute på landet hos mormor. Sen några veckor med pappa o då var vi mest på landet hos farmor.

Idag när jag tänker tillbaka så saknar jag det där att vara på landet, i en stuga - fridfult.
Då när man flyttat hemifrån o började åka utomlands på semestern så var det drömmen, det var ju såååå mycket bättre än det där med att vara "på landet".... Men idag när jag funderar på vad jag skulle vilja göra på min semester just nu - så saknar jag det där med ett hus, lite avsides, få vara för sig själv, tassa ut i daggvåta gräset på morgonen... ha semester så som dom flesta dagarna av mina sommarlov var.De som länkade förra veckan var: Birgit, Klimakteriehäxan, Paula, Madeleine, BP, Monika, Hannele, Boklysten, Helen, Kina, Mariett, Susie, Ingrid.

Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer

Hanneles bokparadis ,
avslut skapar minnen, oftast positiva
hannelesbibliotek.blogspot.com
itismadeby
itismadeby,
Ja man hoppas ialla fall att det ska vara så - med det beror mycket på vilken form av avslut det gäller.
nouw.com/itismadeby