Fem en fredag - Advent

Ja tänk att det är 1a advent redan, o vi kommer få fira den med snö o kallt i år. Vilket är så mysigt, ger julkänsla på ett helt anant sätt. Men tyvärr håller det just bara över helgen, sen kommer det töa o bli ganska så varmt, som upp mot 8-9 grader, Sen bara hoppas att det kan komma mer snö till julen.


Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så Elisa och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka dit så fler kan ta del av Fem en fredag.

Fem en fredag - Advent

.

  1. Gör du något särskilt inför advent?
  2. När åker ditt julpynt upp? (om du inte firar jul, gör du något annat denna tid?)
  3. Traditionellt är advent en fasteperiod. Vad skulle du ge upp i väntan på jul?
  4. Bibeltexterna för första advent handlar om glädje och fest, vad ser du mest fram emot med december?
  5. Använder du dig av en julkalender?

.


Gör du något särskilt inför advent?
Det enda jag gör är att sätt fram en adventsljusstake med 4 ljus att tända - jag tänder då dom ljus som ska vara tända en stund varje morgon, när jag äter frukost

När åker ditt julpynt upp?
Förr var det kvällen innan julafton som vi julpyntade allt annat - gardiner, gran, tomtar osv .... det har jag med mig både från farmor o mamma. Men numer så ramlar det in någon tomte då o då under december o det julpyntas veckan innan julafton, lite beroende på tid eller mer lust.

Traditionellt är advent en fasteperiod. Vad skulle du ge upp i väntan på jul?
Kanske det inte skulle skada om man just fastade innan - för julen o sen även nyår är mycket en helg av mat o andra godsaker... så att fasta eller äta mer snålt veckorna innan kanske skulle vara hälsosamt *ler*

Bibeltexterna för första advent handlar om glädje och fest, vad ser du mest fram emot med december?
Ja... jag försöker kanske blunda lite för det i år... o bara njuter av att det är december o jul, att jag tar dag för dag. Och njuter av det jag kan göra... Vi har nämligen inte fått vårat decemberschema än - o då kan jag heller inte be mina nära o kära att vänta med att boka in saker för att jag inte vet än... Så antligen kommer det inte bli någon tid alls för oss tillsammans eller så kanske det kan bli någon dag någon stund... vi får se... Tar en dag i taget o försöker inte att göra så mycket väsen av det här negativa.

Använder du dig av en julkalender?
Nej inte alls, tänkte göra en till MIndy - såg en o kom på att även om jag inte har barn hemma så kan ju hon få något. Men det får bli utan en speciell kalender. Jag här däremot köpt o gett min lilla dotters "bonus barn" en varsin lite choklad.

Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer