EU-val (nu har jag...)

Vardagligt småprat

Ja det är ju val igen, denna gång gäller det att välja representater i Europaparlamentet. Ett val som görs var 5e år. Visst låter det fint att det är medborgarna röst i EU och att det är medborgarnas egna val. Men som i alla val gäller det ju då att många verkligen röstar o visar vad dom vill eller kanske vad dom tycker...

Vad menar jag med det där sista - "vad man tycker..."
Jo många jag pratar med säger att dom egentligen inte vet vad olika partier står för, eller ännu oftare kommer "spelar ingen roll för det går ändå inte att lita på det dom säger...." Och jag kan inte säga emot, för jag känner att det är mer så än tvärt om (att dom gör som dom lovat). Men då kan man faktiskt visa att man tycker så, att man ändå är om än lite intresserad av vad som sker (oavsett om det gäller vårat egna val eller som nu detta till EU) man går o röstar men röstar blankt.

Min tanke är att om jag inte alls röstar - så försvinner den siffran i ett stort - jaha dom här är inte ens intresserade så vi skiter i dom-siffror. Man kan prata om att det var si eller så många som inte ens var o röstade, att man vill ha ett större deltagande osv... men ärligt, det är siffror som försvinner ut i rymden - visst kanske tanken hos partierna är just vid valet att försöka locka någon av dess att rösta - men ingen bryr sig o varför dom inte gick o röstade.


Men om man går o röstar, men röstar blankt - om man nu inte då vet vad man ska rösta på eller känner att man inte litar på vad partierna lovar. Så gör man blocket av blanka röster större o mer "hörd" - för då visar man att man ÄR intresserad av hur saker o ting sköts... men att man som sagt inte litar på partierna. I mina tankar så blir den siffran hög måste partierna ta o börja fundera på vad som är fel, varför har det blivit såhär - en blank röst gör att partierna inte bara kan låtsas som att det är ett ointresse - det måste göra att dom till slut är tvingade att se över varför.

OM dom inte gör det - så visar dom väldigt klart o tydligt hur ointresserade dom egentligen är av hur svenska folket känner - utan intresset ligger enbart i att få röster, inget annat.

Så går ialla fall mina tankar....

Och idag passade jag på att smita in o rösta - så var det gjort.

Tänker inte gå in på hur jag röstade..... men även om jag skriver om att rösta blankt, o faktiskt har gjort det mer än en gång i olika val, så röstade jag inte blankt denna gång. Jag har trots att jag är ganska ointresserad av politik i stort - just för att det bara lovas o lovas.... ändå lyssnat på några debatter o läst lite om vad partierna går ut med att dom står för... o utifrån det gjorde jag mitt val.

Det viktiga är oavsett hur man röstar - att man faktiskt går o röstar.


(Oj oj så jag babblade på här då... *ler*)


Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar