En tv-serie jag älskar är… Bloggutmaning dag 16

Idag vill jag inte gå ur sängen, men har varit upp o ut en sväng, kort som attans med Mindy. Ska sova lite till men hon leker så jag sätter mig vid datorn en stund tills hon är redo att komma upp i sängen igen.... tänk att en lite pet-flaska kan vara så otroligt rolig...

Utmaningen är startad av Madeleine , här är hennes 15e dag , i inlägget hittar ni länkar till alla andra som är med – kanske även du känner för att vara med, alla dagar eller några av punkterna.Det är skoj att se hur fler o fler hänger på i utmaningen.


Först tänkte blev tanken, herre jisses ska jag välja en, det finns många serier jag tycker är bra, som jag gärna tittar på som Big Bang teori, Criminal Mind, CSI i alla variationer… för att nämna några få… Sen kom jag på att jag inte direkt kan säga att jag älskar dessa serier, mest bara tycker om… Letar lite i minnet av vad jag verkligen inte vill missa ett avsnitt, det måste ju vara lite mer än tycker om… men det finns ingen serie jag sett på tv, men väl på datorn, det kan väl räknas för det är ju där många serier idag görs – för olika kanaler på datorn som Netflix.
Och ska jag bara välja en så är ändå valet lätt, det är Lucifer.

En serie om en uttråkad djävul, som tar sig till jorden o öppnar nattklubben ”Lux”. Med sig här har han en demonisk allierad, Mazikeen, sin bror Amenadiel också en ängel.
Lucifer kommer i kontakt med kommissarie Chloe Decker och finner en glädje i att hjälpa henne lösa fall.

Serien startades av Fox, hade premiär i januari 2016, men efter 3 säsonger las den ner, till väldigt många fans besvikelse o Netflix (där serien visas) var inte sen att snappa upp detta o ta över, så nu produceras en säsong 4. Vilken jag väntar på med glädje. Visst serier behöver inte vara i oändlighet som många är… säsong efter säsong så att man tappar intresset för man vet snart inte var i serien avsnitten ligger… Men tar serien slut ska det finnas just ett slut på den – inte något hängande i luften som gör att det går att ta upp o göra fler om man vill… Därför är jag också väldigt förtjust i serierna White Collar (6 säsonger) o Drop Dead Diva (6 säsonger) det finns slut, man hinner inte ledsna på dom.

Varför gillar jag Lucifer så mycket då, ja för att det inte är verklighet, det är fantasi utan att vara ren sci-fi, det är massor med humor i den o jag gillar alla olika karaktärer som finns med. Kanske för att Tom Ellis som spelar Lucifer är en brittisk skådespelare, jag har märkt att jag fastnar för rollfigurer som spelas av antigen brittiska eller australienska skådespelare av någon anledning.
Jag har inte analyserat varför, jag bara gillar just den här serien *ler* längtar tills den nya säsongen släpps o det är också en serier jag kan titta på igen. Tror att där ligger skillnaden i om jag tycker om eller älskar – jag tittar gärna på den igen...Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer