En bok alla borde läsa på stranden… - Bloggutmaning juni dag 14

Listor o Utmaningar

Hoppsan blev en lååång natt, ett långt pass.... Nu borde jag sova, men lite upp i varv - Mindy skuttar runt o leker i sängen. Så skoj att se denna lilla tuss - som är överlycklig när vi kommer till jobbet, men lika överlycklig när vi kommer hem.
Det här lilla lilla yrvädret har kommit att betyda så otroligt mycket för mig att jag inte tror det är sant - det är med sådan värme o glädje, så mycket kärlek jag känner för henne - hon har helt klart blivit "Meningen med livet" för mig just nu .... Så liten men betyder så MYCKET! 💗

Utmaningen är startad av Madeleine - där hittar du alla ämnen dag för dag, o anmäl dig gärna om du vill delta du också. Här hittar du hennes dag 13. I inlägget hittar ni länkar till alla andra som är med, hoppas att det blir ännu fler som hänger på denna utmaning, även om det var många redan i mars o april så är det alltid skoj med flera. Det är ju så intressant att se hur olika eller lika man tolkar varje utmaning.

Kanske även du känner för att vara med, alla dagar eller några av punkterna.Den här boken har jag läst tre gånger o den ligger högst upp i högen av böcker som jag vill läsa - ja det ligger nya fräscha böcker i högen, men det känns som om det är dags att läsa denna igen. För det är så många bra saker som står i boken, så många saker som man inte själv tänker på när man skyller ifrån sig på yttre faktorer för vad som sker en själv - som gör att man inser att man måste göra förändringarna själv för att det ska bli ändring till det bättre, till det man vill.

För visst är det just så som bokens titel säger - att man ofta undrar varför något sker - om o om igen, varför sker detta mig igen? Man tycker att det är andra som gör fel, som gör att man mår dåligt.... men som boken påpekar o som faktiskt är den enda sanningen - när man tittar tillbaka på alla dom situationerna som man gått igenom som gett den tanken - så finns det bara en enda person som är en o samma varje gång o det är man själv. Så vem är det egentligen som behöver tänka till, göra annorlunda för att det ska bli en förändring o då till det bättre.

Anledningen sen till att det blir så kan vara ens egna agerande, man gör lika, man regerar lika varje gång o det kommer alltid ge samma resultat, eller så kanske man väljer samma typ av människor att släppa in i sitt liv, o det kommer också ge samma resultat varje gång. Det är man själv som får göra förändringar - det behöver inte alltid vara stora, det kan vara små små saker som kommer ge den förändring man söker.

Så för mig är det här en av dom bättre böckerna jag läst - just för att den "sparkar till mig" när jag fastat o behöver komma över en tröskel.... o det är något vi alla göra till o från - hamnar i ett vakum, glömmer bort vad vi behöver göra - behöver någon som puttar till åt rätt håll.Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer

Låter som en bok jag nog ska ta mig för 😃. Sånt där gillar jag definitivt och det låter som något väl värt att läsa 😃. Gillar detta med lite strandboktips 😃
www.saramadeleine.se
itismadeby
itismadeby,
Ja det är en läsvärd bok - det var där jag lärde mig vad "förlåt" från start betyder 😊
nouw.com/itismadeby