Du vet väl att choklad är nyttigt

Ja egentligen är det ju kakao som är nyttigt, för tänker man choklad i form av Marabou mjölkchoklad så är det inte alls det man menar att det är nyttigt.... den är mer fett o socker i än kakao.

Men kakao är faktiskt jätte nyttigt för vår hälsa - menan det faktiskt är livsfarligt för hundar, vilket man ska tänka på. Men för oss människor är det inte bara gott utan även nyttigt.Är bra för hjärtat -

Idag finns det inte bara en utan flera studier som visar att mörk choklad skyddar mot hjärt- och kärlsjukdomar.
En studie visade att personer som åt 50 gram mörk choklad under två veckor fick bättra värden - lägre kolesterol och lägre blodsocker mot den testgrupp som inte åt mörk choklad. En annan studie har visat att en daglig dos av mörk choklad minskar risken för hjärtattacker.

Håller blopdtrycker på en bra nivå -

Studier har visat att personer som åt mörk choklad har ett mer jämnt blodtryck. Man tror att ämnet som medverkar till detta är tebromin, det bittra ämnet i choklad. Mörk choklad påverkar heller inte insulinnivån som vit och mjölkchoklad gör så även om man vill vara nyttig, gå ner i vikt så kan man med gott samvete unna sig lite god mörk choklad.


Förbättrar din syreupptagningsförmåga -

Ämnet i chokladen som gör att vi förbättrar vår syreupptagningsförmånga o gör oss uthålligare är flavonoiderna. Man har gjort tester med cyklister där en grupp fick äta 40 gram mörk choklad o den andra gruppen lika stor mängd vit choklad o man såg stor skillnad i förbättrad uthållighet hos gruppen som åt mörk choklad.


Rik på vitaminer -

Kakao innehåller mycket antioxidanter och flera typer av mineraler och vitaminer, som exempelvis magnesium, natrium, järn zink och kalcium.Bra för huden -

En tysk studie på kvinnor visar att mörk choklad, som innehåller flavonoider, kan verka som solskyddsfaktor och skydda huden mot UV-strålning. Detta är dock inget substitut för solkräm, så du får vackert fortsätta smörja in dig när solen strålar.


En humörhöjare -

Kanske viktigast av allt? Enligt studier blir vi gladare av choklad. Det står inte varför men helt klart visar studier att personer som äter choklad är mer lyckliga än dom som inte gör det.


Kan ha en lugnade inverkan på kroppen -

Många av oss har väl då och då varvat ner med en bit choklad i soffan efter en hektiskt dag? Och det med all rätt. Nu finns det nämligen vetenskapliga bevis för att personer blir lugnare av choklad. Enligt en studie var personer som åt choklad regelbundet lugnare än personer som inte åt choklad alls.


Boostar hjärnans funktioner -

Enligt forskare visade det sig att personer som åt choklad minst en gång i veckan kunde förbättra sitt minne, koncentration och sin förmåga att lösa problem jämfört med personer som inte åt choklad lika regelbundet. I studien ingick det 1000 personer som följdes under 30 års tid.Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229