Dricker du varma drycker? I så fall vilken eller vilka? - Bloggutmaning maj dag 8

Listor o Utmaningar

Ledig natt och bara konstaterar att jag är inte helt frisk, för jag somnade redan vid tolvsnåret o sov utan att vakna ända fram tills klockan nästan var fem. Det här inte till vanligheterna när jag inte har lång ledighet o gör något speciellt, att jag sover natt timmarna o så länge - hade jag haft någon bredvid mig hade jag säkert sovit ett tag till *ler*.

Utmaningen är startad av Madeleine - där hittar du alla ämnen dag för dag, o anmäl dig gärna om du vill delta du också. Här hittar du hennes dag 8. I inlägget hittar ni länkar till alla andra som är med, hoppas att det blir ännu fler som hänger på denna utmaning, även om det var många redan i mars o april så är det alltid skoj med flera. Det är ju så intressant att se hur olika eller lika man tolkar varje utmaning.
Kanske även du känner för att vara med, alla dagar eller några av punkterna.


Varma drycker är något jag dricker ganska ofta, året runt, framför allt när värdret är lite kallt o ruggigt.

Det första jag tönkte på när jag läste dagens utmaningsfråga o skulle börja skriva, börja plocka ihop några bilder var - choklad o kaffe. Det var dom varma dryckerna som jag kom på sådär direkt o tänkte det här var ju lätt som en plätt, det ena drickar jag ofta det andra har jag lårt mig drick o gått från aldrig det "det kan ske".

Men när jag sitter här o funderar på om jag ska hitta något lite roligare recept att dela med mig av, bläddrar i min receptbok för att se om jag hade något skoj där, vet att jag har ett het varm choklad variant där, så kom jag på att det finns ju många flera varma drycker som jag totalt missat sådär direkt.

Te - som ett exampel är något jag inte alls får i mig, har försökt, har tänkt att jag kanske kan hitta någon smak, på något sätt, som tillalar mig. Men har provat o nej, te är o förblir varmt vatten med svag doft av något ,,, Så te är inte en varm dryck för mig.Glögg - den ska vi inte glömma, jag tycker det är så gott en kall ruggig vinter dag med lite varm glögg o massor av mandlar. Det behöver inte alls vara alkoholhaltig även om den ju klart är godast, men jobbar jag blir valet utan, det är värmande med glögg.

Kaffe - eller om jag mer säger "mjölk med kaffe". För det är så jag intar kaffe när jag någon gång dricker kaffe. Det är tillfällen när jag blir bjuden, det kan vara om jag är lite trött o ska vara vaken lite till - då tar jag hellre en mugg mjölk med kaffe än energidryck som många häller i sig.
Kaffe med lite Bailyes i är inte alls fel - eller någon annan smak, som mjölk med kardemumma, eller choklad i kaffet. Då slinker det ner lättare.
Min syster påstår att det ger vuxenpoäng att få i sig kaffe *ler*Så kommer vi till mina favorit drycker som jag faktiskt dricker ganska ofta.

Buljong - Ja faktiskt, jag tycker att det är så himla gott när det är kallt o ruggigt ute, eller jag är trött, att värma upp en kopp buljong, lite "spicey" lägga händerna runt muggen o låta värmen sprida sig i hela kroppen.
Jag tror att det här med buljong att dricka kommer från när jag var ganska ung, när man var på Solvalla o det var kallt så gick vi från stallbacken o ut till en buljongbod där dom sålde plastmuggar med het het buljong, från en stor kastrull slevades det upp i muggarna. Det var så varmt att man måste ha vantar att kunna hålla i plastmuggen - då fanns inte alla dessa muggar för varma drycker som det finns idag. Men det var så jag lärde mig dricka buljong, o jag gör det fortfarande. Det är super gott, så det är en varm dryck jag gärna dricker.

Choklad - vad vore livet utan choklad i alla former o som varm dryck är det favoriten helt klart. Visst är det skoj att leka lite med olika smaker i den varma chokladen, som chili, eller liten skvätt whiskey... ha på vispad grädde eller/och marshmallows.
Göra chokladen genom att smälta bitar av mörk choklad i eller göra med kakao o socker. Det är ju det godaste, men det går bra med chokladpulver i nörfall o när jag är trött... Frukost när jag är lite trött o frusen bara måste vara en varm mugg choklad.


Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Kaffe kaffe kaffe, glögg i december, the ibland och varm chocklad sällan
nouw.com/stenhagenbettan
itismadeby
itismadeby,
Ja kaffe är nästan en nationaldryck 😊 känner mig lite ensam ibland att inte dricka det. Ha en fin dag 😊
nouw.com/itismadeby
Ingajohansson
Ingajohansson,
Ser mycket gott ut, är mättande
nouw.com/ingajohansson
itismadeby
itismadeby,
Ja det är det - choklad med mängder av godis i så blir man mätt 😊
nouw.com/itismadeby
by_anniess
by_anniess,
Ja kaffe, kaffe och kaffe 😊, te ibland, varm choklad nån gång på vintern, glögg vid jul 😉
nouw.com/by_anniess
itismadeby
itismadeby,
Ja dom sagt kaffe är vår nationaldryck *ler*. Men jag verkar ensam om att dricka buljong 😊
nouw.com/itismadeby
Pia Widlund,
Jag är nog tråkigast i världen för den enda varma dryck jag dricker är kaffe, helt vanligt, svart kaffe....med socker! Kram
www.piaw.se
itismadeby
itismadeby,
Vilken tur att våra dryckesvanor gällade varma drycker inte visar om vi är tråkiga eller inte 😊 Mera att du vet vad du gillar o behöver inget annat.Kram
nouw.com/itismadeby