Dirty John

Film, serier, böcker, musik

Nu har jag tittat klart på alla avsnitten av serien, Dirty John, jag har också sett några filmsnuttar på youtube, mest då det som handlar om personerna serien baserar sig på.

Jag började titta på den för att jag det jag tittade på var slut, för att det hoppade upp reklam för den varje gång jag öppnade Netflix, men också för att jag läste på en blogg här en som sett den o tyckte den var läskig eller mer hemsk. Så jag började titta...

Jag gillar Connie Britton som skådespelare, så bara det att hon var med gjorde att serien kändes lite mer intressant att titta på - men när jag började titta så blev jag inte besviken för det var ingen dålig handlig, det sker saker... men ändå så fick jag en känsla av seghet i hela mig, det var som om allt satt fast i klister o jag gillade inte alls rollfiguren som Connie Britton spelade. Det var helt otroligt så segt det var, o det var just kvinnan det handlar om som jag reagerade på. Hon var som en zoombie på något sätt... ja det är svårt att förklara men det var få känslor som kom fram ialla fall inte ilska, sorg osv... det bara var så där perfekt som man ska vara - man ska tro gott om alla o man ska vara mjuk o snäll...Jag tänkte fler än en gång, att så mild o utan reaktion kan bara ingen människa vara - är man det är det något väldigt fel på en eller så är man drogad... o jag tror inte att man då kan vara framgångsrik inom sitt yrke heller som Debra Newells var som affärskvinna.

Jag ska också leta upp annat som Eric Bana gjort för att se mer av honom, han är duktigt i sin roll. så jag ska se vad jag kan hitta för fler filmer med honom. Alltid spännande att hitta nya bra skådespelare o leta upp nya filmer att titta på. Han är ju australienare o det blir ju att se filmer som annars inte poppar upp som förslag att man ska titta på.

När jag sen kommer längre in i serien o kan bortse från segheten hos just rollfiguren Connie spelar så jag bara hålla med om att det är en inte läskig, men hemsk historia. Hur det finns människor som så beräknande går in för att lura andra, som är exakt på rätt sätt för att locka, att det finns människor som ä så kalla o elaka... sånt skrämmer mig, just för att jag vet att det finns fler än man vågar ens tänka på.

Den är helt klart värd att titta på om man behöver hitta något nytt som tidsfördriv o det som är bäst är att när avsnitten är slut är det slut - även om det står säsong 1 o det är mycket möjligt att det kommer ialla fall en säsong till. Så är det inte just denna story som fortsätter vad jag förstått på det jag hört - det är mer att dom ska ha liknande historia men då andra personer, ett annat öde.


John Meehan o Debra Newells - Connie Britton o Eric Bana


När jag sen fortsatte att leta upp o titta på filmsnuttar på youtube - samtal med skådespelarna om rollerna men framför allt med Debra och hennes döttrar så ser jag också att rollfiguren är inte helt i linje med originalpersonen.

Debra är inte riktigt lika lam som person, det finns mer go i henne helt klart. Och när man ser henne undrar man hur hon kunde gå på en sådan person - för hon verkar smart - o i serien får man känslan av att hon både är ovetande o blundar för sanningen - när Debra pratar om det så får man veta att hon visste men för sin egen o barnens säkerhet i många fall fick spela med... låtsas.

Men så är det ju, även om en serie baseras på verkligheten o mycket av handlingen kommer från det som skett så kommer man ändå alltid vrida till vissa delar så att det ska bli vad då dom som ska tjäna pengar tycker är bättre... att det ger mer reaktioner från tittarna så att dom stannar kvar tittar ...


Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer