Det senaste jag lärde mig var? - Bloggutmaning dag 14

Listor o Utmaningar

Fy attans - i natt har det varit dimma, tjock mjölkig dimma...

Utmaningen är startad av Madeleine - där hittar du alla ämnen dag för dag, o anmäl dig gärna om du vill delta du också. Här hittar du hennes första dag för månaden - dag 12.

I inlägget hittar ni länkar till alla andra som är med, hoppas att det blir ännu fler som hänger på denna utmaning, även om det var många redan i mars - juli så är det alltid skoj med flera. Det är ju så intressant att se hur olika eller lika man tolkar varje utmaning.

Kanske även du känner för att vara med, alla dagar eller några av punkterna - vore otroligt skojigt.

Nu vet jag inte alls om detta fungerar, så jag kan inte säga att jag lärt mig något som jag testat o kan säga att det fungerar. Men det var något nytt som jag lärde mig som jag gärna vill testa o som jag kommer att testa.

Det är ett tips om hur man får julgranen att inte barra direkt - ja enligt den som gav tipset skulle barren sitta kvar tills det var dags att slänga ut julgranen. Hörde detta på radion sent igår kväll - det var många som ringde in o gav olika tips, men helt ärligt var det bara detta jag kommer ihåg, som jag tyckte var intressant.

Man tar en hink fylld till hälften med vatten, häller i en halv spade (här måste det ju bero på storleken på spaden *ler*) med murbruk - man ska inte röra runt utan bara låta det sjunka till botten.
När man får hem sin julgran sätter man ner den i detta vatten under en natt innan man tar in den o då ska tydligen kalken i vattnet göra så att granen inte barrar.

Nu tror jag han pratade om nyhuggen gran, så kanske det inte fungerar på granar som varit nerhuggna i flera dagar innan dom äntligen kommer hem till oss för att pyntas.

Men det är ju värt att prova ialla fall.


Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar