Det började med en...

... chock eller nej det är inte rätt ord, för det var ingen chock mera en förvånad min o tanken ”jaha då har jag helt missförstått – men jag tror att jag stannar kvar vid vad jag tror…”

Jag har börjat läsa boken ”Konsten att Meditera”, kommit en liten bit på vägen, men backat tillbaka, läst om det där jag först reagerade på för att smälta det o tänka efter hur jag ska förhålla mig till det – hur författaren ser på detta med att meditera. Ska jag ta det till mig eller ska jag bara läsa det som en persons egna åsikt, o kanske ett sätt att vara annorlunda för att locka folk att läsa just den här boken, och bara läsa den för att lära mig att det finns ett annat sätt att se på vad meditation är.Lugn

Författaren menar att vi inte mediterar för att må bra, känna oss bekväma i och för sig så mediterar man inte heller som mål att må dåligt. Meditation är för att ge utrymme för alla känslor vi har, uppmärksamma dom och ge plats åt dom. Meditation är att träna sig att stanna kvar i upplevelsen oavsett vad den är, utan att värdera den eller sätta en etikett på den.

Jag citerar direkt ur boken: ”Om meditera endast skulle handla om att må bra (och innerst inne tror jag att många av oss hoppas att det är vad det handlar om), skulle det ofta kännas som om vi gör något fel.

Jag kan misstolka – ta orden lite för exakt vad det vilket jag inte ska utan se en annan mening som framkommer alltefter som jag läser boken… vi får se .

Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
itismadeby
itismadeby,
Morron morron 😊
nouw.com/itismadeby