Den inte bara ser god ut - den är supergod
Ja jag kunde inte låta bli att prova baka den här lite annorlunda limpan - det ångrar jag inte, den var god. Att den är lite hårdare än vanligt bröd stör mig inte, jag gillar även andra sorters bröd som inte är super mjuka o fluffiga.
Jag har provat både med ost som pålägg, men föredrar den med bara lite smör på, om man ens behöver det.

KESOFRÖLIMPA UTAN MJÖL
1 limpa
5 ägg
100 g hasselnötter
100 g sötmandel
1 ¾ dl linfrön
2 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 ½ dl sesamfrön
2 msk chiafrön
¾ tsk salt
2 tsk bakpulver
250 g Keso
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa äggen fluffiga med en elvisp. Blanda alla nötter, mandlar, frön, salt och bakpulver i en skål. Rör ihop fröblandningen med äggsmeten och keson.
2. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper.
3. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 min. Låt den svalna i formen.
Receptet hittade jag på lindasbakskola.se - ja där hittar man så mycket gott o skoj - med fina beskrivningar både med ord o bilder hur man går till väga steg för steg när man ska baka hennes recept.

Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!