Den inte bara ser god ut - den är supergod

Ja jag kunde inte låta bli att prova baka den här lite annorlunda limpan - det ångrar jag inte, den var god. Att den är lite hårdare än vanligt bröd stör mig inte, jag gillar även andra sorters bröd som inte är super mjuka o fluffiga.

Jag har provat både med ost som pålägg, men föredrar den med bara lite smör på, om man ens behöver det.


KESOFRÖLIMPA UTAN MJÖL

1 limpa

5 ägg
100 g hasselnötter
100 g sötmandel
1 ¾ dl linfrön
2 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 ½ dl sesamfrön
2 msk chiafrön
¾ tsk salt
2 tsk bakpulver
250 g Keso

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa äggen fluffiga med en elvisp. Blanda alla nötter, mandlar, frön, salt och bakpulver i en skål. Rör ihop fröblandningen med äggsmeten och keson.

2. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper.

3. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 min. Låt den svalna i formen.


Receptet hittade jag på lindasbakskola.se - ja där hittar man så mycket gott o skoj - med fina beskrivningar både med ord o bilder hur man går till väga steg för steg när man ska baka hennes recept.


Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229