Den absolut godaste kladdkakan jag smakat
Är den man baka på Fazer mörk blockchoklad... det går inte att beskriva den är så helt underbart god. Den är bara så prefekt i konsistensen o i smaken. Så en tanke jag har är.... hur gott kan det bli om man byter ut mot någon annan choklad - lite "finare".... ja bara att prova så får jag svar på det *ler*

Fazer kladdkaka
200 g Fazer Ögon Bak & Dessert Choklad mörk
1 tsk Fazer Bakpulver
4 ägg
2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
200 g smör
Värm ugnen till 200 grader
Vispa ägg o socker vitt
Smält chokladen o smör
Häll över choklad/smör blandningen i ögg/socker blandningen
Tillsätt vetemjöl o bakpulver - Rör ihop försiktigt
Smöra o bröa en rund bakform, ca 25 cm i diameter
Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter
Kakan görs med fördel dagen innan.
Det här med att göra den dagen innan håller jag helt med om, den är bäst då, för då efter gräddnigen är den lite för "rinnig" att äta - första gången vi gjorde den var vi lite inne på att vi misslyckats - men efter en natt i kylskåpet, perfekt.... så nu görs den alltid i god tid innan.


Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!
Gillar
Kommentarer







