Dagens Dag - World Whisky Day

Dagens Dag, Mat, dryck, kryddor

Whiskey ska firas idag - jag kommer bara konstatera det o att en god whiskey aldrig är fel, att den går att ha i mat på olika sätt o ger en fin smak.
Men jag är ingen som helst whiskeykunnare o har ingen aning om skillnader, vet att det finns från olika länder att, något heter singel malt, blended, den kan vara lättare, sötare (tjejwhiskey) , ha olika rökighet - men som sagt jag har ingen som helst aning om vad som är vad eller från var *ler*.

Jag har nog mest tänkt mig att whiskey görs i Skottland, Irlando USA. Men från en kollega, en ung sådan faktiskt ... så har jag nu lärt mig att även Japan gör en hel del whiskey, han samlar på dom nämligen o passat på att köpa när vi varit ute på kryssningar.


Något jag också fått lära mig, det är det här med stavningen - nu kan jag tänka mig att idag när språk o stavningar blandas hej vilt så är det inte samma strikta skillnad som det har varit - men man kunde se varifrån, vilket land whiskeyn kom från hur det stavades - nu kommer jag heller inte ihåg vilka länder som var vad mer än att Skottland stavar whiskey men Irland stavar whisky.


Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer